Η Δημοκρατία και τα νυχτερινά τηλεφωνήματα στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Η Δημοκρατία και τα νυχτερινά τηλεφωνήματα στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

«Σε αυταρχικά καθεστώτα παραπέμπει το τηλεφώνημα το βράδυ Σαββάτου του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη στον κυβερνητικό εκπρόσωπο» σχολίασε σήμερα (Δευτέρα) στην ΕΡΤ, δημοσιογράφος της «Αυγής».

«Η κατασκευή ενόχων είναι μια αντιδημοκρατική πρακτική, μια πρακτική αυταρχικών καθεστώτων που δεν έχει καμία θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», ισχυρίζεται σήμερα η διεύθυνση των «Νέων» σε αυτό το άτυπο μπρα-ντε-φερ περί αυταρχισμού χωρίς φυσικά να εξισώνω τα δύο Μέσα και τον τρόπο που επέλεξαν να σχολιάσουν το βραδινό τηλεφώνημα Μαρινάκη στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Αν κάποιος πρέπει να εξάγει τα απαραίτητα συμπεράσματα θα ήταν χρήσιμο να υπομνήσει τα ακόλουθα:

Στις Δημοκρατίες οι επιχειρηματίες δεν τηλεφωνούν στους Κυβερνητικούς Εκπροσώπους και όταν το κάνουν, το κάνουν μέσω της θεσμικής οδού.

Το σίγουρο είναι ότι δεν τηλεφωνούν το βράδυ του Σαββάτου διότι εκ των πραγμάτων η ώρα και η ημέρα έχει περισσότερο προσωπικό και λιγότερο επαγγελματικό χαρακτήρα.

Αν κάποιος πολίτης αισθάνεται ότι προσβάλλεται από μία ανακοίνωση καταθέτει αγωγή κατά του συντάκτη της ανακοίνωσης (η Κυβέρνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος). Δεν τηλεφωνεί νυχτιάτικα για να μάθει τον συντάκτη της ανακοίνωσης για να του ασκήσει αγωγή! (Ίσως ένα εξώδικο το πρωί της Δευτέρας να ήταν η ενδεδειγμένη κίνηση, τόσους δικηγόρους έχει ο κ. Μαρινάκης για να τον συμβουλεύουν).

Πάμε τώρα και στα μείζονα για τη Δημοκρατία:

Ο κ. Τζανακόπουλος δημοσιοποίησε άμεσα το τηλεφώνημα σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης. Δεν άδραξε την ευκαιρία να «ανοίξει» κανάλι επικοινωνίας με τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη ουκ ολίγων ΜΜΕ που περνάν γενεές δεκατέσσερις την Κυβέρνηση.

Δεν επιδίωξε έναν συμψηφισμό που θα μύριζε διαπλοκή και μπράβο του.

Έκανε αυτό που έπρεπε: Του έκλεισε το τηλέφωνο και δημοσιοποίησε το θέμα προφανώς για λόγους προστασίας δικής του και της Κυβέρνησης.

Ίσως μια μερίδα μιντιαρχών, δημοσιογράφων και η ΝΔ (η οποία δεν σχολίασε ακόμη το γεγονός) να θεωρούν ότι η Δημοκρατία λειτουργεί καλύτερα όταν η οικονομική ελίτ, που τυγχάνει και Μιντιακή, τηλεφωνιέται με την εξουσία τα Σαββατόβραδα…

Όταν μεταφέρει αγνώστου προέλευσης και ιδιοκτήτη χρήματα από τη μία off shore στην άλλη χρηματοδοτώντας χρεοκοπημένα Media και γυναίκες πολιτικών.

Ευτυχώς ο σημερινός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έχει άλλη άποψη.

ΥΓ: Εννοείται ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποφασίσουν οι δικαστές για την υπόθεσή του. Αλλά αυτό αφενός πρέπει να το σέβονται όλοι (και τα πρωτοσέλιδα των Media που έχει στην ιδιοκτησία του ο κατηγορούμενος) αφετέρου να διασφαλίζονται οι συνθήκες για μια δίκαιη δίκη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter