Η δημοκρατική αντιπολίτευση να δώσει τις λύσεις

Η δημοκρατική αντιπολίτευση να δώσει τις λύσεις

Η επιδημία του κορονοϊού αλλά και ο χειρισμός του μεταναστευτικού-προσφυγικού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι βγάζει όλα τα βίαια ένστικτα μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού στην επιφάνεια.

Η κατάληψη που έγινε σε Λύκειο της Βόρειας Ελλάδας από τους μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης για να μην επιστρέψουν στο σχολείο και στα μαθήματά τους οι συμμαθητές τους της Γ’ τάξης που βρίσκονται σε εκδρομή στην Ιταλία, δείχνει την έλλειψη ενημέρωσης των γονιών αλλά και των ίδιων των μαθητών από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Δείχνει όμως και το πόσο βαθιά έχει ενστερνιστεί μέρος της ελληνικής κοινωνίας τη προεκλογική προπαγάνδα του ακραίου ρατσισμού της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά των μεταναστών και των προσφύγων.

Αν για τους συμμαθητές τους σκέπτονται με αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνει κανείς πως θα συμπεριφερθούν σε πιθανή μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στις περιοχές τους.

Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε παταγωδώς και στις δύο περιπτώσεις. Έστρωσε έναν δρόμο τρόμου, βίας και μίσους και δεν μπορεί να διαχειριστεί την πραγματικότητα που εξελίσσεται.

Τη σκυτάλη απαιτείται άμεσα να την πάρουν τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη ειδικευμένα στην υγεία και στην παιδεία διαθέτουν όλα τα κόμματα. Θα πρέπει να επισκεφτούν τα σχολεία σε όλες τις περιοχές της χώρας για να ενημερώσουν τόσο για τα θέματα του κορονοϊού, όσο και για τις λύσεις που προτείνονται για αποκλιμάκωση της έντασης στα νησιά του Αιγαίου και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων.

Η Νέα Δημοκρατία είναι φανερό ότι οδηγεί τη χώρα σε εμφύλιο. Δεν έχει ούτε το ιδεολογικό απόθεμα ούτε την πυγμή για να επιφέρει την ειρήνη στην κοινωνική ζωή.

Η φαινομενική υποχώρηση Μητσοτάκη και το κάλεσμα για διάλογο με τους γαλάζιους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες του Βόρειου Αιγαίου είναι μια ακόμα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε σχέδιο ούτε λύσεις.

Λύσεις υπάρχουν και η μόνη που μπορεί να τις επιβάλει είναι η δημοκρατική αντιπολίτευση. Ας το πάρουν πάνω τους. Κέρδος θα είναι για όλους. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter