Η διαγραφή Κύρτσου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη γαλλική «L’Humanité»

Η διαγραφή Κύρτσου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη γαλλική «L’Humanité»

Μεγάλη έκταση έχει λάβει στον ευρωπαϊκό Τύπο, όχι μόνον οι περιορισμοί της Ελευθερίας του Τύπου με τις διώξεις κατά των δημοσιογράφων στην Ελλάδα αλλά και η διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από τη ΝΔ με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη επειδή διαφωνούσε με την γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου σε οικονομία, πανδημία και Κράτος Δικαίου.

Στη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου, ευρωβουλευτή από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρεται άρθρο της γαλλικής εφημερίδας της αριστεράς «L’Humanité», σημειώνοντας πως είναι δύσκολο να πει κανείς πως έχει άδικο στην κριτική του προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Το κυβερνών κόμμα στην Αθήνα, η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξε να εκδιώξει έναν από τους ευρωβουλευτές του. Το λάθος του; Έχει επικρίνει τον μηχανισμό της κυβερνητικής καταστολής κατά του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου (διαβάστε το άρθρο μας της 8ης Φεβρουαρίου), των δύο δημοσιογράφων ερευνητών που αποκάλυψαν σκάνδαλα που σχετίζονταν με τη φοροδιαφυγή («λίστα Λαγκάρντ») ή με τη διαφθορά (Novartis)», γράφει η γαλλική εφημερίδα και συπληρώνει:

«Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΝΔ που δημοσιεύτηκε αυτό το Σαββατοκύριακο, “δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε όσους δυσφημούν τη χώρα μας”. Μετά το χαρακτηρισμό των δημοσιογράφων από τον Μητσοτάκη ως μελών “εγκληματικής συμμορίας”, ο Γεώργιος Κύρτσος καταδίκασε τη δήλωση, καταγγέλλοντας την ελληνική κυβέρνηση για “ορμπανοποίηση”. Είναι δύσκολο να πεις πως έχει άδικο μετά την αποπομπή του από τη δική του πολιτική οικογένεια!»

Διαβάστε επίσης: 

Η γαλλική εφημερίδα «L’Humanité» ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή τη δίωξη Βαξεβάνη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter