Η διαπλοκή στο κατάστρωμα του «Noor 1»

Η διαπλοκή στο κατάστρωμα του «Noor 1»

Ο έρωτας, ο βήχας και το χρήμα είναι γνωστό πως δεν κρύβονται. Ο πολιτικός έρωτας μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αναμφίβολα εμφανής αν και ο επιχειρηματίας καταβάλλει προσπάθεια διά των συνεντεύξεών του να χαρακτηριστεί ολίγον Ποτάμι, ακριβώς για να κρύψει αυτόν τον έρωτα.

Ο προσανατολισμός του συνόλου των εφημερίδων που ελέγχει ο Μαρινάκης (κρυφές και φανερές) είναι η απόδειξη ενός αποδοτικού συνοικεσίου. Το εν λόγω δημοσιογραφικό συγκρότημα Μαρινάκη δεν περιορίζεται σε μητσοτακικό προσανατολισμό, αλλά φτάνει στο σημείο να καθορίζει τη γραμμή την οποία ευθύς αμέσως η ΝΔ μετατρέπει σε πολιτική ατζέντα της.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η συνεύρεση των δύο πλευρών στο «κότερο του Τσίπρα» για το οποίο ο ΔΟΜ αφιέρωσε πρωτοσέλιδό του. Κότερο για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είπε με νόημα στη Βουλή ότι ήταν της συνεργάτιδάς του, μα τουλάχιστον δεν ήταν το «Noor 1». Το πάλαι ποτέ ιστορικό συγκρότημα συμμετείχε στην προσπάθεια που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης να εμφανίσει τον πατέρα του νυν πρωθυπουργού ως ευνοημένο της χούντας.

Με τον ίδιο περίπου τρόπο ο ΔΟΜ είχε διαμορφώσει την πολιτική ατζέντα με την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι και στη συνέχεια με τον παγκοσμίως… διάσημο Πετσίτη. Αν μη τι άλλο, Μητσοτάκης και Μαρινάκης συναντιούνται ως μεγάλα πνεύματα πάνω από ό,τι εμφανίζει ως «μικρό» τον Ελληνα πρωθυπουργό. Εκτός από τις πολιτικές σχέσεις υπάρχουν και οι πιο προσωπικές.

Ο Βαγγ. Μαρινάκης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις (και κουμπαριά) με την Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και με τη σύζυγο κυρίως του Κυρ. Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι με την οποία έχουν συναντηθεί στο παρελθόν και επιχειρηματικά, όπως υποστηρίζουν φίλοι της. Το πού και το πώς ίσως χάνονται στους λαβύρινθους των πολλών offshore που διατηρούν και οι δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ο Κυρ. Μητσοτάκης βήχει με αμηχανία (ο βήχας είπαμε δεν κρύβεται) κατά το πρότυπο του «απορία ψάλτου βηξ», όποτε στη δημόσια σφαίρα μπαίνει με οποιονδήποτε τρόπο το θέμα Μαρινάκη και ζητούνται σοβαρές εξηγήσεις. Στην οπτική του προέδρου της ΝΔ δεν υπάρχει πουθενά ο επιχειρηματίας ως υπόδικος με κατηγορίες για ναρκωτικά και στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου. Ο κόσμος το έχει τούμπανο αλλά ο Κυριάκος έχει κρυφό καμάρι το τι βαρύνει τον Μαρινάκη τον οποίο αντιμετωπίζει ως πρότυπο επιχειρηματικότητας με πολύ χρήμα, το οποίο όχι μόνο δεν κρύβεται αλλά διοχετεύεται και ως χορηγία στη ΝΔ.

Με όσα αποκαλύπτει σήμερα το Documento o Κυρ. Μητσοτάκης καθίσταται περισσότερο έκθετος. Φαίνεται πως η εισαγγελία ερευνά αν ο στενός συνεργάτης του Μαρινάκη Νίκος Συντυχάκης, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για το «Noor 1» και συνελήφθη σε ανύποπτο χρόνο στο αεροδρόμιο με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά, μετέφερε τελικώς μαύρο χρήμα από το ναρκόπλοιο. Περιέργως η υπόθεση αυτή είχε εμφανιστεί ως τυπική αβλεψία. Ο ίδιος άνθρωπος φαίνεται πως μέσω offshore της οποίας εμφανίζεται ως εκπρόσωπος εγγυήθηκε με χρηματικό λογαριασμό της offshore δάνειο του Γιάννη Κουρτάκη, στενού φίλου του Μαρινάκη, ο οποίος με τον τρόπο αυτό αγόρασε το ραδιόφωνο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Ενώ τα στοιχεία γι’ αυτή την περίεργη εξυπηρέτηση πήγαν στην επιτροπή της Βουλής που διενεργούσε έρευνα για τα δάνεια στα ΜΜΕ, η τράπεζα είχε αποκρύψει από τη Βουλή τα στοιχεία του Συντυχάκη και κατ’ επέκταση τη σχέση του Κουρτάκη με τον κατηγορούμενο για ναρκεμπορία.

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα ιδιοκτησίας Γ. Κουρτάκη πρωτοστατεί στις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Αλ. Τσίπρα και στη στήριξη του Κυρ. Μητσοτάκη. Φαίνεται δηλαδή πως διαμορφώνεται ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής που κορυφές του είναι ο επιχειρηματίας Βαγγ. Μαρινάκης, ο Κυρ. Μητσοτάκης και τρίτη κορυφή τα Μέσα Ενημέρωσης που συνδέονται με τους δύο (Μαρινάκη – Κουρτάκη). Πρόκειται για διαπλοκή που λόγω των πρωταγωνιστών επιβαίνει στο κατάστρωμα του «Noor 1».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter