H διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, σενάριο για το Netflix

H διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, σενάριο για το Netflix

Το μόνο καλό που έχει η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μου τηλεφώνησε ένας πολύ καλός φίλος και άνθρωπος της τέχνης και μου είπε ότι η διάσπαση που συντελείται ενώπιον των καλλιτεχνικών οφθαλμών του τον ενέπνευσε για ένα κινηματογραφικό σενάριο για το Netflix. Τον ρώτησα πού τη βρίσκει την όρεξη για να κάνει τέτοια αστεία, αλλά μόλις έκλεισα το τηλέφωνο ακούω «κλιν κλον» και βλέπω email, ναι, με το σενάριο. Στο σενάριο, λοιπόν, περιγράφεται ένα κόμμα που την εποχή της κρίσης κατεβάζει τον κόσμο στον δρόμο και καταφέρνει να πάρει την εξουσία. Αρχηγός του κόμματος είναι ένας τύπος που περιγράφεται σχεδόν σαν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά είναι πιο ψηλός και άγριος. Αφού το κόμμα λοιπόν παίρνει την εξουσία, παλεύει με τις ισχυρές δυνάμεις της διαφθοράς. Αλλά ενώ ο άγριος κατά τ’ άλλα πρόεδρος δηλώνει αποφασισμένος για όλα, από τα στελέχη του κόμματος άλλα έχουν καβαλήσει το καλάμι της εξουσίας και άλλα ετοιμάζουν τη δική τους επόμενη μέρα. Να μη σας τα πολυλογώ, στο ιστορικό μέρος το σενάριο μοιάζει πολύ με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκεί που αρχίζει να έχει ενδιαφέρον είναι όταν περιγράφει το κόμμα να χάνει τις εκλογές και να αποχωρεί ο πρόεδρος. Τότε εμφανίζεται ένας υποψήφιος πρόεδρος ο οποίος ως μοναδικός υποψήφιος αναμένεται να εκλεγεί. Κάνει εμφανίσεις όλο λάμψη και βεβαιότητα. Πίσω όμως από τον υποψήφιο υπάρχουν δύο μεγάλοι επιχειρηματίες που θέλουν να εκλεγεί για να μπορέσουν να το μετατρέψουν σε κόμμα πίεσης στο άλλο μεγάλο κόμμα που έχει την εξουσία. Αυτό το κόμμα έχει πρόεδρο και πρωθυπουργό την κόρη ενός πρώην πρωθυπουργού.

Ενώ λοιπόν όλα είναι έτοιμα και το κόμμα παραδομένο και δεν το ξέρει, εμφανίζεται ένας άλλος υποψήφιος από την Κομματική Οργάνωση Λονδίνου. Επικοινωνιακός τύπος, λαμπερός, χωρίς ξύλινη γλώσσα. Κατεβαίνει λοιπόν στις εσωκομματικές εκλογές και με ρητορική ενάντια στην κομματική γραφειοκρατία και την υποχωρητικότητα εκλέγεται πρόεδρος. Ολα αλλάζουν και κυρίως τα σχέδια των επιχειρηματιών. Ο ένας, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος για ποινικές υποθέσεις, βλέπει την ευκαιρία του δικού του ανθρώπου να χάνεται, ενώ ο άλλος, ο οποίος είναι σε ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη, παθαίνει αμόκ γιατί ανατρέπονται όλες οι προσδοκίες του.

Ο νέος πρόεδρος μαθαίνει τι συμβαίνει και προσπαθεί να σώσει το κόμμα. Οι επιχειρηματίες, όμως, θέλουν να τον τελειώσουν. Βγάζουν δημοσιεύματα ότι είναι γκέι. Ο δικός τους αποτυχημένος υποψήφιος είναι αδύναμος να κάνει το παραμικρό. Τον πιέζουν όμως και φτάνει ως την ψυχική κατάρρευση. Το παρασκήνιο οργιάζει. Τα κομματικά μαχαίρια μαζί και τα κινητά παίρνουν φωτιά.

Ο πρόεδρος του κόμματος δεν υποχωρεί. Το φαβορί των επιχειρηματιών αποδεικνύεται Αστραχάν. Οι επιχειρηματίες πιέζουν. Κάνουν επαφές και με το τρίτο κόμμα της Βουλής, απ’ όπου εξασφαλίζουν την αποστασία δύο βουλευτών. Η λύση είναι να φτιάξουν ένα άλλο κόμμα με δικούς τους ανθρώπους ή χρήσιμους ηλίθιους από όλα τα κόμματα. Δίνουν εντολή στον υποψήφιο, πρώην φαβορί και νυν Αστραχάν, να διασπάσει το κόμμα. Τα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν την επικείμενη διάσπαση ως μεγάλη πολιτική σύγκρουση. Τελικώς ο αποτυχών υποψήφιος μαζεύει την ομάδα του και κάνει έξοδο από το κόμμα. Το πολιτικό σύστημα ανακατεύεται. Οι τριγμοί φτάνουν ως και την κυβέρνηση.

Η συνωμοσία επεκτείνεται και στο τρίτο κόμμα, όπου ο πρόεδρος, ένας μονόχνοτος τύπος που οι πάντες αποκαλούν «γιδοβοσκό», αποδεικνύεται το τέλειο θύμα. Την πατάει άσχημα. Για να εξουδετερωθεί δίνουν στη δημοσιότητα βίντεο με όχι και τόσο τιμητικές προσωπικές στιγμές γι’ αυτόν. Η πολιτική ζωή περνά μια απέραντη κρίση. Και κάπου εκεί μπαίνει στο σενάριο και ένας έρωτας που ανατρέπει την ιστορία. Δεν θα σας πω τη συνέχεια γιατί δεν είναι σωστό. Είπα πάντως στον καλό φίλο να περιμένει λίγο τις πραγματικές εξελίξεις από τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να αποδειχθούν πιο ενδιαφέρουσες από το σενάριό του και να κάνει επιτυχία στο Netflix.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter