Σύμφωνα με τη FAZ

Η διγλωσσία της ΝΔ: Δύο φορές συναντήθηκε η Μαρία Σπυράκη με τον Ζάεφ

Τη διγλωσσία της ΝΔ αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής FAZ το οποίο εμφανίζει έγγραφα από πρακτικά συνεδριάσεων της κυβέρνησης των Σκοπίων και των πολιτικών ηγεσιών, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας της χώρας.

Στα έγγραφα αυτά γίνεται αναφορά σε δυο συναντήσεις (η μια, όπως γράφει,"μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας") του Ζάεφ με την Μαρία Σπυράκη, ως "απεσταλμένης" του Κ.Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, “είναι μεν ένας φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για το λόγο αυτό, αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας", και συνεχίζει: «Ο Τσίπρας δεν αναμένει ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πλήρως εποικοδομητική, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να κερδίσει πόντους σε πολιτικό επίπεδο... Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης στην πραγματικότητα δεν ανήκει στους οπαδούς της σκληρής γραμμής και αναζητά τις συνομιλίες με τους Μακεδόνες, αποδεικνύεται παρασκηνιακά. Όπως δηλώνει ο Ζάεφ, ο Μητσοτάκης του είχε στείλει ήδη από το Δεκέμβριο του 2017, την έμπιστή του, ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, προκειμένου, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να του ανακοινώσει ποια είναι η θέση των Ελλήνων συντηρητικών για την επίλυση της «διαμάχης για την ονομασία».

Η πρώτη συνάντηση έγινε στις 19 Μαΐου του 2017 όπου η κα. Σπυράκη ενημέρωσε τον κ. Ζάεφ για τη θέση της ΝΔ στο ονοματολογικό και η δεύτερη τον Δεκέμβριο του 2017 στις Βρυξέλλες όπου η κα. Σπυράκη ενημέρωσε τον κ. Ζάεφ για τη δύσκολη θέση της ΝΔ όπου μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της είναι αντίθετο με τη συμφωνία".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.