Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ούτε Ζαγοραία, ούτε αγοραία

Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ούτε Ζαγοραία, ούτε αγοραία

Ανακοίνωση με την οποία στήριξε την Αντεισαγγελέα Ακρίβου, η οποία έδωσε εντολή να μην συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία ο Γιάννης Στουρνάρας μετά από μήνυση του Κώστα Βαξεβάνη έβγαλε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κύριος Ζαγοραίος. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο σε βάρος της εισαγγελέως κ. Βάϊας Ακρίβου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δηλώνει ότι περιβάλλει τη συνάδελφο με απεριόριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της και στον τρόπο χειρισμού των υποθέσεών της”.

Να θυμίσουμε στον κύριο Ζαγοραίο πως δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, αλλά Προϊστάμενος της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της Αθήνας. 

Όταν λοιπόν καταγγέλλονται διάφορα πράγματα και μάλιστα μέσω του Τύπου, οφείλει να τα ερευνήσει. Να δώσει εντολή δηλαδή για να δει τι έγινε και αν έγινε νόμιμα. Δεν μπορεί να μετατρέπει την Εισαγγελία σε συνδικαλιστικό όργανο, που παρακάμπτοντας τις νομικές και τις πειθαρχικές διαδικασίες, βγάζει ανακοινώσεις στήριξης. Είναι αυτή η δουλειά της Εισαγγελίας; 

Ποιά έρευνα έκανε για να καταλήξει πως η Εισαγγελέας έχει δίκιο; Αυτές οι διάχυτες αντιλήψεις κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης, οι οποίες αντικαθιστούν συστηματικά τη νομιμότητα και την έρευνα προς χάριν της συγκάλυψης έχουν φέρει τη Δικαιοσύνη όπου την έχουν φέρει. 

Έτσι δεν λειτουργούν οι επικεφαλής Εισαγγελίας, αλλά προστάτες προσώπων με ανταλλάγματα. Γιατί αν προστατεύεις (ως δεν οφείλεις) κάποιον που πρέπει να ελέγξεις, δημιουργείς μια υποχρέωση απέναντί σου και η Δικαιοσύνη πρέπει να αποφεύγει κάθε είδους υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. 

Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να είναι ούτε Ζαγοραία, ούτε αγοραία. Οφείλει να είναι Δικαιοσύνη. Αν ο κύριος Ζαγοραίος θεωρεί ότι καλώς έπραξε η υφισταμένη του, αυτό πρέπει να το πει στα υπηρεσιακά όργανα όχι με ανακοινώσεις. Ανακοινώσεις πρέπει να βγάζει για τα θέματα που ζητούν ενημέρωση οι δημοσιογράφοι την οποία δυστυχώς δεν παρέχει ή παρέχει επιλεκτικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter