Η Δικαιοσύνη είναι υπόθεση της κοινωνίας

Η Δικαιοσύνη είναι υπόθεση της κοινωνίας

Προφανώς και η απόφαση για τη μη αποφυλάκιση της Ηριάννας μέχρι να αποφασίσει οριστικά η Δικαιοσύνη για την υπόθεσή της, καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης» όπως σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Προφανώς και δεν χρειάζεται καν να αναφέρω την αντιμετώπιση που είχαν από τη δικαιοσύνη για παράδειγμα ο γνωστός δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, χρυσαυγίτης Ρουπακιάς ή οι πάσης φύσεως εμπλεκόμενοι σε σκάνδαλα επώνυμοι του χρήματος και της πολιτικής. Ή για παράδειγμα την απαράδεκτη πολιτική της Ελληνικής αστυνομίας να ενοχοποιεί αθώους μόνο και μόνο για να μην αφήνει «ανοιχτές» υποθέσεις.

Τι να πεις και τι να γράψεις για τον τρόπο που συνεχίζεται, αν συνεχίζεται, για παράδειγμα η δίκη για το Noor1;

Όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε λογικό άνθρωπο και δεν μπαίνουν καν σε συζήτηση διότι όπως έλεγε και ο Warren Buffett «Ποτέ μη ρωτάς τον κουρέα αν χρειάζεσαι κούρεμα».

Επειδή όμως τα αναθέματα και οι σπασμένες βιτρίνες ελάχιστα προσφέρουν στην ουσία της υπόθεσης διαβάζω κάτι που μου προξενεί μεγάλη εντύπωση. Διαβάζω πως ο εισαγγελέας που πρότεινε τη συνέχιση του εγκλεισμού της Ηριάννας ήταν εκείνος που στην υπόθεση της Siemens, αντί να στείλει όλα τα έγγραφα προς μετάφραση, κάτι που απαιτείται για να προχωρήσει η δίκη, τα έστελνε τμηματικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εξωτερικών με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2016, η δίκη να αναβληθεί διότι το δικαστήριο έκρινε ότι δεν είχε νομίμως επιδοθεί μεταφρασμένο το βούλευμα (κατηγορητήριο) στους αλλοδαπούς που κάθονται στο εδώλιο!

Και το ερώτημα είναι απλό: ελέγχθηκε ο συγκεκριμένος εισαγγελέας για την παράλειψή του αυτή; Και αν ελέγχθηκε ποια ήταν η απόφαση. Αν είναι υπό έλεγχο γιατί συνεχίζει να βρίσκεται στην έδρα; Ένας εισαγγελέας που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στο σώμα της κοινωνίας. Ποιοι τον διατήρησαν στη θέση του; Ποιοι ήταν υπεύθυνοι να τον ελέγξουν για τις πράξεις ή τις παραλείψεις του;

Όσο για τον δημόσιο διάλογο που ορθώς κατά τη γνώμη μου διεξάγεται για μια σειρά αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης και πάλι δεν τρέφω αυταπάτες. Ένα μέρος της Δικαιοσύνης είναι στρατευμένο υπέρ των συμφερόντων μιας ελίτ οικονομικά ισχυρών που ταυτίζονται πολιτικά και με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ και ένα άλλο πάσχει από ακραία ιδεολογική τύφλωση ή και τα δύο μαζί. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να βάλουν τρικλοποδιές στην Κυβέρνηση.

Το ότι βάζουν τρικλοποδιές και στην κοινωνία, σε μία εποχή που απαιτείται μεγάλη προσοχή και ευαισθησία λόγω της κατάστασης που βιώνει ο κόσμος τα τελευταία χρόνια, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Γιατί δείχνει ότι η εν λόγω μερίδα της Δικαιοσύνης είναι αδίστακτη και δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να φτάσει στον στόχο της.

Υ.Γ: Το γενικευμένο αίσθημα της αδικίας εντός της κοινωνίας είναι βόμβα στα θεμέλιά της. Είναι τραγικό να μην το καταλαβαίνουν αυτό εκείνοι που έχουν ορκιστεί να αποδίδουν τη δικαιοσύνη.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter