Η δικαιοσύνη (του) συσκοτίζει τις αποκαλύψεις για τη Novartis – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Η δικαιοσύνη (του) συσκοτίζει τις αποκαλύψεις για τη Novartis – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Το ΚΡΑΤΟΣ (του) παρακολουθεί δημοσιογράφους

«Να ανοίξει ο φάκελος Novartis λόγω των νέων στοιχείων»: Αντώνης Ρουπακιώτης, Χάρης Καστανίδης, Βασιλική Θάνου γράφουν στο Documento

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Νέα αρχή για ριζοσπαστική προοδευτική διακυβέρνηση

Αέρας 2015, μήνυμα ενότητας σε κλίμα ενθουσιασμού

ΤSIPRAS IS BACK! Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει γιατί αυτός ο Τσίπρας δεν υπάρχει περίπτωση να μη νικήσει. Οχι τον Μητσοτάκη, αλλά όλα όσα και όλους όσοι στηρίζουν τον Μητσοτάκη

ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΑ Οι κοριοί, οι ψευτοκαναλάρχες και οι συνοδοί των Δελφών

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Προεκλογικές… γεωτρήσεις από τον Μητσοτάκη

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Στο Ντονμπάς κρίνεται η έκβαση του πολέμου

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ Η αύξηση εισαγωγών φέρνει ύφεση

ΑΓΟΡΑ Θηλιά στους καταναλωτές οι αυξήσεις στα τρόφιμα

ΓΑΛΛΙΑ «Η 5η Γαλλική Δημοκρατία αργοπεθαίνει»/Συνέντευξη του ανταποκριτή της Liberation Φαμπιάν Περιέ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ «Αέρας κοπανιστός οι υποσχέσεις Αυγενάκη»

 

Tο DocVille 

«Τα βιβλία της άνοιξης» στο Docville με το Documento της Κυριακής

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις πολυαναμενόμενες νέες κυκλοφορίες λογοτεχνίας (από την «Υπόσχεση» του πρόσφατα βραβευμένου με Μπούκερ Νοτιοαφρικανού Ντέιμον Γκάλγκουτ έως το «Μαύρος πάνθηρας, κόκκινος λύκος» του επίσης βραβευμένου με Μπούκερ Τζαμαϊκανού Μάρλον Τζέιμς ) και δοκιμίων (από το «Παγκρατίδης: ”Εις θάνατον τετράκις…”» του Κωνσταντίνου Αρ. Λογοθέτη μέχρι «Το βιβλίο της κόλασης» του Σκοτ Τζ. Μπρους).

Ο Φιλήμων Πατσάκης, υπεύθυνος σχεδιασμού εκδοτικού πλάνου της Διόπτρας, μίλησε στην Έμυ Ντούρου για την πρωτοβουλία τους να εκδώσουν εκ νέου το σύνολο του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, με στόχο να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όπως είπε, πρωτεύοντα ρόλο στο όλο εγχείρημα θα έχει η κυκλοφορία του ανέκδοτου έργου του «Ανήφορος», το χειρόγραφο του οποίου βρέθηκε με την τεράστια συμβολή του Μουσείου Καζαντζάκη.

Είκοσι τρία χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της σειράς του Λέμονι Σνίκετ, ο αγαπημένος συγγραφέας επιστρέφει με το «Δηλητήριο για πρωινό» (εκδόσεις Ελληνικά Γράματα) και ο Παναγιώτης Φρούντζος έχει όλο το ρεπορτάζ.

Ο θάνατος του Καραβάτζο εξακολουθεί μέχρι σήμερα να παραμένει μυστήριο. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή πέθανε από ελονοσία, ωστόσο ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο δολοφονίας του. Την εκδοχή αυτή υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Λουίτζι ντε Πασκάλις στο ιστορικό μυθιστόρημα «Η σφραγίδα του Καραβάτζο» το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Αίολος. Περισσότερα στο άρθρο που έγραψε η Έμυ Ντούρου.

Οι Πασχαλινές διακοπές δίνουν τη δυνατότητα για αναγνώσεις έξω από τις σχολικές υποχρεώσεις. Οι προτάσεις της Αφροδίτης Ερμίδη για νέες κυκλοφορίες παιδικών/νεανικών βιβλίων.

Και –στην έκδοση των 4,5 ευρώ- μια μεγάλη προσφορά: δύο βιβλία για τα παραμύθια της Χούντας και τον φασισμό στην Ελλάδα, στην τιμή του ενός

Γιατί και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter