Η δικαίωση του αφορισμένου

Η δικαίωση του αφορισμένου

Μπλόκαραν τα γρανάζια του μηχανισμού προώθησης νεοδημοκρατικών επιδιώξεων μπροστά στο μέγεθος αλλά κυρίως στο είδος του κόσμου που κατέκλυσε το κλειστό στο Γαλάτσι. Κόπος και ιδρώτας ετών αποδείχτηκαν πεταμένα λεφτά, αφού σε ένα βράδυ κατέρρευσε το αφήγημα της πολιτικής και κοινωνικής καραντίνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες εβδομάδες μετά το πέρας της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης αρκούσαν για να πάρουν μπρος οι μηχανές. Αγόγγυστα ένας ολόκληρος μηχανισμός πάλευε και παλεύει να επιβάλλει στην κοινωνική συνείδηση την εικόνα του κυβερνητικού δαίμονα που είναι κοινωνικά αφορισμένος και πολιτικά απομονωμένος. Τα εργαλεία γνωστά και ευδιάκριτα. Δημοσκοπικές αλχημείες, fake news μαζικής παραγωγής, αισθητικοποίηση, σεξισμός, φυλετισμός, ομοφοβία, και εσχάτως -λίγους μήνες πριν τις πολλαπλές εκλογές- «πετσίτικες» απόπειρες σπίλωσης όσων επιδιώκουν την κάθαρση.

Δυστυχώς για τους βραχίονες αυτού του συστήματος, η πρώτη σφυγμομέτρηση στο Γαλάτσι δεν τους δικαιώνει. Όχι μόνο εξαιτίας της προσέλευσης, του παλμού και της απήχησης της συγκεκριμένης πολιτικής εκδήλωσης, αλλά κυρίως για όσα ακούστηκαν από εκείνους που πήραν το λόγο. Δεν χρειάζεται να ανατρέξει κανείς δεκαετίες πίσω για να διαπιστώσει ότι κάποιοι εκ των ομιλητών του Σαββάτου κατακεραύνωναν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό. Στο πρόσφατο παρελθόν (σε κάποιες περιπτώσεις μετριέται και σε εβδομάδες), έκαναν λόγο για επικίνδυνους εθνικολαϊκιστές και τυχοδιώκτες της εξουσίας. Ένας – ένας, λοιπόν, κάποιοι πάλαι ποτέ επικριτές ανέβηκαν στην εξέδρα της πολιτικής εξιλέωσης για να επαινέσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Η ηθική και πολιτική δικαίωση της κυβέρνησης και του Αλ. Τσίπρα δεν αφορά μόνο όσα ειπώθηκαν στο κλειστό του Γαλατσίου, αλλά και τον αντίκτυπο αυτών στην Χαριλάου Τρικούπη. Το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ αποψιλώθηκε σχεδόν εν τη γενέσει του, με τον «μεγάλο κεντροαριστερό φορέα» να φαντάζει αποστεωμένο κουφάρι λόγω της πολιτικής και ιδεολογικής συγκόλλησης με τη Δεξιά. Πλέον, στην εναπομείνασα ραχοκοκαλιά του εντοπίζονται μόνο εκείνα τα πολιτικά υλικά που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την ημιθανή κατάσταση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter