Η «Δήμητρα», ο Δημήτρης και οι Μήτσοι

Η «Δήμητρα», ο Δημήτρης και οι Μήτσοι

Ο «πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», εκτός εάν είσαι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σου προσφερθεί σωσίβιο, όπως ακριβώς έγινε με τη «Δήμητρα» από τον Γιάνη (με ένα νι) Βαρουφάκη.

Ακόμη καλύτερα αν του προσφερθεί ολόκληρη σωστική λέμβος, όπως έκανε ο «νεροκουβαλητής στον μύλο της αντίδρασης» (που θα ’λεγε και ο Χαρίλαος Φλωράκης), επονομαζόμενος και Luben TV, «Αυτοί είστε» Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ετσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που το πρώτο εξάμηνο του 2015 φώναζε «Γερούν, γερά» και «Βάστα, Σόιμπλε», που τον Αύγουστο του 2018 –όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μάς έβγαλε από τα μνημόνια– έλεγε ότι έχουμε υπογράψει και τέταρτο μνημόνιο, που τον Δεκέμβριο του 2018 ισχυριζόταν ότι «ανταλλάξαμε τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών», που φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη και κατήργησε όλα τα εργασιακά δικαιώματα (οκτάωρο, συλλογικές διαπραγματεύσεις, υπερωρίες, αιτιολόγηση απολύσεων), που παραμονές εκλογών γιόρτασε την Εργατική Πρωτομαγιά στην ανθοκομική έκθεση της Κηφισιάς, βρήκε ανέλπιστα και σωσίβιο και σωστική λέμβο και διασώστες σε μια «Δήμητρα» και σ’ ένα Δημήτρη.

Ο Γιάνης (με ένα νι) Βαρουφάκης επανάφερε από την πίσω πόρτα, εκ νέου, θέμα εθνικού νομίσματος λέγοντας:

«Το σύστημα “Δήμητρα” είναι ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών, ανεξάρτητο από τις τράπεζες.

Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης το σύστημα “Δήμητρα” θα μειώσει το κόστος της κρίσης.

Ενώ σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργηθεί εγχώριο χρήμα (σ.σ.: άντε πάλι), το σύστημα “Δήμητρα” θα αποτελέσει τη βάση του νέου εθνικού νομίσματος».

Αφού λοιπόν άλειψε καλά καλά με βούτυρο το ψωμί του Μητσοτάκη, δήλωσε για την πρόταση Τσίπρα: «Ενα τεράστιο “όχι”. Δεν υπάρχει ανοχή. Αυτά είναι αστειότητες», ενώ η «επικοινωνία 108» άρχισε να βομβαρδίζει τον Τσίπρα για τη «Δήμητρα», για να λάβει την απάντηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Είμαστε σοβαροί; Ηρθα σε σύγκρουση με τον Βαρουφάκη το ’15 και δεν έθεσα καν σε συζήτηση αυτές τις ανοησίες για το νόμισμα, διότι αυτή ήταν η γραμμή του Σόιμπλε, και θα το κάνω τώρα που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και ρυθμίσαμε το χρέος; Αν θέλει ο κ. Βαρουφάκης, να πάει να βρει τον φίλο του τον κ. Σόιμπλε να το κουβεντιάσουν μαζί. Δεν αφορά καμία προοδευτική κυβέρνηση το σχέδιο αυτό».

Το copyright της Αριστεράς στη χώρα, o «Αυτοί είστε» Δημήτρης Κουτσούμπας, σερβίρισε και επιδόρπιο στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν η χειρότερη μέχρι τότε, η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η χειρότερη μέχρι σήμερα και η κυβέρνηση που θα έρθει μετά τις εκλογές θα είναι ακόμα χειρότερη».

Βρε λες να μας θεωρούν όλους… Μήτσους;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter