Η Δημοκρατία εν κινδύνω

Η Δημοκρατία εν κινδύνω

*** Η δίωξη στον Κώστα Βαξεβάνη και η αφωνία των δημοσιογράφων θ’ αποτελούν για πάντα μαύρες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Οι πραγματικοί δημοσιογράφοι που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια και θα πάρουν τη σκυτάλη απ’ αυτούς που έχουμε τώρα θα ανακαλούν για πάντα τη δικαστική του περιπέτεια ως ένα παράδειγμα προσωπικής εκδικητικής επίθεσης στη Δημοκρατία, στην Ελευθεροτυπία, στην αλήθεια την ίδια.

*** Οι επόμενοι δημοσιογράφοι θα είναι σίγουρα καλύτεροι απ’ αυτούς που έχουμε τώρα, οι οποίοι είτε επειδή Πετσώθηκαν, είτε επειδή φοβούνται την οικονομική ανέχεια της επόμενης μέρας κάθονται στην άκρη – η πλειοψηφία τουλάχιστον – κι αναλώνονται σε αντιγραφή δελτίων Τύπου, ανακοινώσεων και non paper. Ό,τι ακριβώς θέλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ό,τι ακριβώς θα επιθυμούσε οποιοδήποτε απολυταρχικό καθεστώς, γιατί τέτοιο έχουμε, ώστε να δώσει το παράδειγμα στους επίδοξους Βαξεβάνηδες.

*** Κάποιοι άλλοι δημοσιογράφοι που είτε γιατί ζουν σε χώρες που δεν έχουν πρωθυπουργούς σαν τον Μητσοτάκη, είτε γιατί δεν αισθάνονται φόβο, βγήκαν μπροστά και υπέγραψαν ανακοίνωση με την οποία τάσσονται στο πλευρό του δημοσιογράφου. Ο λόγος για τις: European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), Εuropean Federation of Journalists (EFJ), Free Press Unlimited (FPU), International Press Institute (IPI), Index on Censorship, OBC Transeuropa (OBCT), Reporters Without Borders (RSF), The Daphne Caruana Galizia Foundation. Εδώ πάλι σιγή ιχθύος, ούτε μια απεργία, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Θα μου πεις τώρα, ποια απεργία; Εδώ στις απεργίες της ΕΣΗΕΑ όλα τα Μέσα δουλεύουν.

*** Δεν χρειάζεται να σας γράψω τι είπε ο ένας και τι ο άλλος για να σας επιβεβαιώσω ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βάλει οριστικό λουκέτο στη δημόσια Υγεία. Είναι πλέον πασιφανές ότι θέλουν να κάνουν δώρο την Υγεία μιας ολόκληρης χώρας στους κλινικάρχες για να γεμίσουν οι ήδη γεμάτες τσέπες τους. Το θέμα είναι, εμείς τι κάνουμε;

*** Τι νομίζετε ότι κάνουν όλοι οι γονείς των παιδιών που χρειάζονται χειρουργεία; Κάθονται να περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους; Το Παίδων «Αγία Σοφία» έκανε καθημερινά 20 τακτικά χειρουργεία και πλέον κάνει 8 την εβδομάδα, διότι δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι. Λέτε να μην το ξέρουν; Προφανώς και το ξέρουν, αλλά κάθονται επίτηδες με σταυρωμένα τα χέρια.

*** Άλλος ένας δήμος που κατάφερε να κλείσει συμφωνία χαμηλότερη από το 47ευρω πλαφόν του Άδωνη για PCR test. Ο δήμος Καλλιθέας εξασφάλισε συμφωνία προς 30 ευρώ. Και όχι αυτό δεν είναι προς δημόσια συζήτηση, ούτε προς κριτική από τα Πετσωμένα ΜΜΕ. Γι’ αυτό ακριβώς Πετσώθηκαν, για να μην γράφουν οτιδήποτε αμαυρώνει το επιτελικό τους κράτος. Πέρασε στα ψιλά ως άλλη μία ανακοίνωση από τις πολλές του δήμου.

*** Ο ενεργότατος στα social media και γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου, έκανε γνωστό ότι 122 συνάνθρωποί μας βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Το έγραψε κανένα από τα Πετσωμένα ΜΜΕ, το είπε κανένα κανάλι; Όχι. Μας είπαν για την Τούνη. Ξανά…

*** Σφαίρα στις δημοσκοπήσεις το ΚΙΝΑΛ. Σε λίγο θα το βγάλουν κι αυτοδύναμο…

*** Ήρθαν και τα Rafale. Άντε γιατί το είχα ένα άγχος.

*** Και αψίδες νερού κι αγιασμούς, όπως ακριβώς πρέπει σε μια χώρα με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και υπουργούς τον Άδωνη, τον Πλεύρη, τον Βορίδη και την Κεραμέως.

*** Μου ‘ρθε ο λογαριασμός και πήγα να λιποθυμήσω. Στην κυριολεξία. 320 ευρώ παρακαλώ. Σκέφτομαι τα Ραφάλ, όμως και ξεχνιέμαι.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter