«Η δημοκρατία πεθαίνει στη χώρα που γεννήθηκε»

«Η δημοκρατία πεθαίνει στη χώρα που γεννήθηκε»

Διασύρθηκε για άλλη μία φορά η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο με φόντο το κράτος δικαίου, τις υποκλοπές και την Ελευθερία του Τύπου. Σχεδόν όλοι οι ευρωβουλευτές κάθισαν στο «σκαμνί» τη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται σταθερά, με αναφορά στις παρακολουθήσεις, την 107η θέση στην Ελευθερία του Τύπου, τη δολοφονία Καραϊβάζ αλλά και το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

*** Ακούστηκαν πολλά, αλλά κρατώ την ατάκα της Σλοβένας δημοσιογράφου και ευρωβουλευτή, Irena Joveva, ότι «Η δημοκρατία πεθαίνει στη χώρα που γεννήθηκε». Αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα, αν αναλύσουμε όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία 5 χρόνια. Πλήττεται η δημοκρατία με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την καθημερινότητα μας.

*** Ασχολήθηκε κάποιο κανάλι με το ζήτημα; Μήπως τα συστημικά sites; Όχι. Το έθαψαν κι ασχολήθηκαν χθες, μία μέρα μετά, με την απάντηση της φανερά εκνευρισμένης, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Πώς το «πούλησαν» το θέμα; «Καβγάς Ασημακοπούλου με Ολλανδή Ιντ Βελτ». Δεν υπήρχε κανένας καβγάς. Είπε ό,τι είπε η Ολλανδή και η ευρωβουλευτής της ΝΔ έχασε την μπάλα. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε το βίντεο.

*** Και η κοροϊδία συνεχίζεται και καλά κάνει, αφού το 90% του πληθυσμού δεν θα το πάρει χαμπάρι. Μετά την ξεφτίλα της επίσκεψης στο ζευγάρι από το Γαλάτσι, το οποίο συμμετείχε σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε στην Αγία Παρασκευή έναν ηλικιωμένο που όλως τυχαίως είχε πάνω του τα χαρτιά του εξωδικαστικού μηχανισμού, σώζοντας το σπίτι του. «Ο εξωδικαστικός δουλεύει» είπε ο πρωθυπουργός, με τον ηλικιωμένο να συμπληρώνει «δουλεύει πολύ καλά και χθες το βράδυ πήρα το σημείωμα, ικανοποιήθηκα».
Ούτε σποτάκια, ούτε τίποτα. Τα συστημικά ΜΜΕ έπαιξαν τη δήλωση και η δουλίτσα έγινε. Πάμε γι’ άλλα τώρα…

*** Αλλά έτσι, δεν συνάντησε ποτέ ο Μητσοτάκης κάποιον που χάνει το σπίτι του.

*** Αφού έκαναν ψηφοθηρία πάνω στους νεκρούς από το Μάτι, στη συνέχεια έδωσαν προαγωγή στα στελέχη της Πυροσβεστικής – και της Αστυνομίας (αυτούς τους βράβευσαν κιόλας) – ενώ αντιμετώπιζαν ποινικές διώξεις και παραπέμφθηκαν τελικά σε δίκη.
Και επειδή δεν συγκινήθηκαν και πολύ από την οργή των συγγενών των θυμάτων, τώρα αποφάσισαν να αναβαθμίσουν, όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το documentonews.gr, έναν ακόμη υπόδικο αξιωματικό του ΠΣ που ελέγχεται για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα.
Η ζωή συνεχίζεται, όπως και οι προαγωγές…

*** Το πρόγραμμα «σκόιλ ελικικού» και «μέτζη του νεουκτή» τα θυμάστε; Τα ξεχάσατε, ε; Λογικό, έχουν περάσει και τέσσερα χρόνια. Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν κάποιοι και η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα επανακατάρτισης ανέργων κόστους μισού δισ. ευρώ. Κι αυτό ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο σάλος από την είδηση ότι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) εμφανίζει «τρύπα» ύψους 700 εκατ. ευρώ.

*** Καλά ξεκίνησε το έργο του ο Άδωνις Γεωργιάδης στη νέα του θέση. Πρώτο του έργο η αθώωση της διοικήτριας του «Ερυθρού Σταυρού» για το χριστουγεννιάτικο γλέντι στο νοσοκομείο που προκάλεσε σάλο. «Ουδέν θέμα υπάρχει ως προς αυτό το περιστατικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.
Άντε τώρα αυτό να το εξηγήσεις σε κάποιον που δεν καταλαβαίνει σε τι χώρα ζούμε.

*** Για τις Σπέτσες ταξιδεύουν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την τριήμερη συνάντηση εργασίας. Θα έχουν ενδιαφέρον οι διαρροές, μιας και το τελευταίο διάστημα παίζεται το παιχνίδι «ποιος θα φανεί πιο αντιδραστικός απέναντι στον Κασσελάκη».
Απλά δεν ξέρουν ότι στο τέλος αυτοί θα χάσουν…

*** Για το δημοσίευμα που ήθελε συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη να έδωσε εντολή να γίνει αποκαθήλωση των αφισών του Αλέξη Τσίπρα από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, όχι, δεν θα σχολιάσω τίποτα. Τα είπε όλα ο Νίκος Παππάς.

*** Κλείνοντας, Χάρης Τζωρτζάκης. Τροφή για σκέψη. Κυρίως για γονείς…

*** Και Κλέλια Ρένεση για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter