Η δημοσιογραφία πέθανε, ζήτω η Πετσοδημοσιογραφία

Η δημοσιογραφία πέθανε, ζήτω η Πετσοδημοσιογραφία

Αν μου το έλεγαν και δεν το έβλεπα με τα μάτια μου ή δεν το άκουγα με τα αυτιά μου, δεν θα πίστευα το «πέσιμο», αυτή την οργανωμένη (;) εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα που έγινε στην Ολλανδή δημοσιογράφο, Ινγκεμποργκ Μπέουχελ, μετά την ερώτηση που έκανε στον Κυριάκο, μέσα στο Μαξίμου.

*** «Και λίγα της είπε».
«Η ερώτηση ήταν προσβλητική, ο πρωθυπουργός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους».
«Δεν πήγε να ρωτήσει, πήγε να κάνει φασαρία».
«Ήταν βαθιά προσβλητικός ο τρόπος».
«Ήταν προβοκάτσια».
«Πήγε να τον βρίσει».
«Ήταν αντιδημοσιογραφική συμπεριφορά από μια εικαζόμενη δημοσιογράφο».
«Έκανε την προπαγάνδα της Τουρκίας».

*** Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων στα κανάλια. Γιατί στη συνέχεια έπιασαν δουλειά τα Πετσωμενα sites κι άρχισαν να γράφουν για τον σκύλο της, για τον γείτονά της, για το καπέλο της, ότι είναι γεροντοκόρη, οτιδήποτε τέλος πάντων για να πλήξουν την αξιοπιστία της στα μάτια των αναγνωστών τους. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν ότι δεν έχει ανάψει ποτέ στη ζωή της ένα κερί, αλλά πιθανότατα δεν το σκέφτηκαν. Δεν έχει σημασία αν είναι αλήθεια ή όχι, η δουλειά να γίνεται.

*** Και ότι έχει σχέση με νεαρό Αφγανό είπαν. Αυτό τους πειράζει, αλλά όταν έμαθαν ότι κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ και πρώην βουλευτής βίαζε ανήλικους στη Μολδαβία έκαναν την πάπια.

*** Και ότι είναι φιλότουρκη είπαν. Φιλότουρκη;

 

*** Κι αν η Ελλάδα είναι στην 70η θέση (και η Ολλανδία στην 6η) σε ό,τι αφορά στην Ελευθερία του Τύπου, σίγουρα θα κατακτούσαμε την πρώτη θέση για τα ρεπορτάζ «λάσπης». Σε αυτό είμαστε εξαιρετικοί. Πόσω μάλλον όταν στην ουσία απουσιάζουν τα ελεγκτικά όργανα; Οι καλοί γίνονται ακόμα καλύτερη. Με την κακή έννοια.

*** Και τι είπε ο Μητσοτάκης; Ότι στην Ολλανδία οι δημοσιογράφοι έχουν στην κουλτούρα τους την τάση να ρωτάνε ευθέως, δηλαδή ότι εδώ, στην Ελλάδα, οι δημοσιογράφοι ρωτούν πλαγίως. Και η ΕΣΗΕΑ δεν βρήκε χρόνο να το καταγγείλει, να αισθανθεί προσβεβλημένη; Τι κάθομαι και λέω τώρα, ε;

 

*** Εν τω μεταξύ το χειρότερο είναι ότι κανείς Πετσοδημοσιογράφος δεν υποστήριξε ότι λέει ψέματα η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ. Κανείς.  Όλοι είχαν κάτι να πουν, εκτός από την ουσία της υπόθεσης. Γίνονται push backs ή όχι;

*** Να, εδώ ο «κυρ Παντελής» ή ο αδερφός του τέλος πάντων, εξηγεί ευγενικά στους πρόσφυγες τη νομοθεσία και το διεθνές δίκαιο. Σίγουρα πηγαίνει εκκλησία τις Κυριακές και τα βράδια, όταν βγαίνει με τους φίλους του, κάνει σεξιστικά αστεία και λέει πόσο άντρας είναι.

 

*** Θέλετε κι άλλο; Ορίστε…

 

*** Στην πρώτη, μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ψηφοφορία που συμμετείχε το ΚΙΝΑΛ, αυτή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ο Ανδρέας Λοβέρδος έσπασε την κομματική γραμμή του «παρών» και τάχθηκε (ο μοναδικός απ’ όλη την αντιπολίτευση) στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας. Έδειξε, αν μη τι άλλο, τι θα είναι αύριο το ΚΙΝΑΛ, εφόσον ο ίδιος εκλεγεί πρόεδρος. Δεκανίκι του Μητσοτάκη.

*** Απίστευτο. Με το που είπε «Μητσοτάκης» ο Ζαχαριάδης έσβησαν τα φώτα. Κι άντε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη σχετική πλάκα περί «γκαντέμη», να κάνει πλάκα ο Οικονόμου και ο Καιρίδης. Ο Κυριάκος, άραγε, το είδε το απόσπασμα; Έχει κανείς το email του;

 

*** Ο Βασιλακόπουλος παραδέχθηκε ότι φτιάχτηκαν ΜΕΘ που στην πραγματικότητα δεν ήταν ΜΕΘ. Ήταν… σαν ΜΕΘ, αλλά δεν είχαν το σωστό εξοπλισμό. Καλά εμένα δεν μου κάνει εντύπωση. Πόσοι άνθρωποι, όμως, άραγε να πέθαναν εκεί; Θα σώνονταν αν πήγαιναν σε κανονικές ΜΕΘ. Όχι, δεν περιμένω απαντήσεις. Ρητορικές είναι οι ερωτήσεις…

 

** Τέτοιες μέρες πέρυσι ο Άδωνις πανηγύριζε επειδή η Ελλάδα ήταν «12 φορές καλύτερη από το Βέλγιο» στους θανάτους. Από τότε μέχρι σήμερα η κατάσταση είναι λίγο πιο διαφορετική.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter