Η δίωξη δημοσιογράφων, δίωξη της Δημοκρατίας

Η δίωξη δημοσιογράφων, δίωξη της Δημοκρατίας

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα το 2022 επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πρωτοφανές. Να διώκονται δημοσιογράφοι για δημοσιεύματα, τα οποία όχι μόνο έχουν αποδειχθεί αληθή, αλλά και η Novartis έχει πληρώσει στο αμερικανικό δημόσιο 350 εκατ. δολάρια, ενώ ο εισαγγελέας του New Jersey έχει δηλώσει ότι αφορά και πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα.

Είναι πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα να διώκεται ένας δημοσιογράφος, ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, επειδή έκανε το «έγκλημα» να αποκαλύψει ένα σκάνδαλο.

Επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται μια προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, κατά την οποία ο εγκληματίας εμφανίζεται ως αθώος, ενώ ο δημοσιογράφος ως εγκληματίας.

Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη είναι μια συνειδητή προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης και χρησιμοποιείται όχι μόνο για να τιμωρηθεί αυτός, αλλά για να λειτουργήσει ως παράδειγμα για άλλους δημοσιογράφους και έντυπα.

Με τις πράξεις του Μητσοτάκη και της παρέας του, ξεφτιλίζεται και η ελληνική δικαιοσύνη και η Δημοκρατία. Γιατί ουσιαστικά διώκεται η ελευθερία του Τύπου σε μια χώρα που έχει υποστεί πολλά μεταπολεμικά με λίγες εκλάμψεις ελευθερίας.

Όταν η παρωδία που παίχτηκε στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα οδήγησε στην ατιμωρησία οποιουδήποτε υπουργού η μόνη διέξοδος για να κουκουλωθεί ήταν η δίωξη Βαξεβάνη για εκφοβισμό όλων.

Είναι και αυτό η παρωδία δημοκρατίας που επαγγέλλονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι νεοφιλελεύθεροι φίλοι και συνεργάτες του.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter