Η δίωξη Βαξεβάνη και ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του Μωυσή

Η δίωξη Βαξεβάνη και ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του Μωυσή

Το 2021 η Ελλάδα βρέθηκε στον πάτο της διεθνούς κατάταξης για την ελευθερία του Τύπου. Κάτω, παρακαλώ, από την Γκάνα, την Γουινέα-Μπισάου, την Μογγολία και το Μπουτάν. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του συμπλέγματος Μητσοτάκη με τους βαρόνους των media.

Πλήρης έλεγχος της ενημέρωσης, διαστρέβλωση και συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων του Μωυσή, εξοστρακισμός της αντίθετης άποψης, αχαλίνωτη προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. Αλλά αυτό το σύμπλεγμα που έχει δημιουργήσει ο Μητσοτάκης, η επιτομή δηλαδή της διαπλοκής, δεν μένει μόνο σε αυτά. Εργαλειοποιεί την Δικαιοσύνη για να διώξει όσους δημοσιογράφους ξεφεύγουν από την γραμμή των δημοσιογραφικών παπαγάλων. Σύρει στα δικαστήρια ιδιαίτερα αυτούς που κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία και αποκαλύπτουν τα «καταρθώματά» του Ο Κώστας Βαξεβάνης διώκεται για το κακούργημα της σύστασης συμμορίας!

Γιατί; Γιατί έκανε αποκαλύψεις για την Novartis. Η Γιάννα Παπαδάκου γιατί πήρε συνέντευξη από τον Φαλτσιανί που αποκάλυψε την λίστα Λαγκάρντ. Σαφέστατο το μήνυμα προς τους δημοσιογράφους και όλους τους λειτουργούς του τύπου: Καθήστε καλά. Μην τα βάζετε με τους «αρίστους». Η πορεία αυτή που ακολουθεί ο Μητσοτάκης είναι μία πορεία που κατακρεουργεί κάθε έννοια Δημοκρατίας προκειμένου να μείνει αλώβητος. Από κοντά και οι γνωστοί βαρόνοι που στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές δεν βγάζουν μιλιά για τις διώξεις των παραπάνω δημοσιογράφων.

Ο Μωυσής νομίζει ότι με την ηχηρή αυτή σιωπή των πετσομένων μέσων ενημέρωσης θα βγει αλώβητος. Κάνει λάθος όμως. Η δίωξη Βαξεβάνη και Παπαδάκου δεν θα περάσει στα ψιλά όπως θέλει. Τα ανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου είναι μεγάλα. Όταν ελέγχεται η ενημέρωση, διώκεται η ελευθεροτυπία και εργαλειοποιείται η δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της στρατηγικής όχι μόνο το πληρώνουν πολιτικά αλλά καταγράφονται ως οι χειρότεροι κυβερνώντες από την εποχή της χούντας.

Από την μία αντιδημοκρατικός κατήφορος του Μητσοτάκη και από την άλλη πρωταθλητής στην επιβολή λιτότητας σε όλη την Ευρώπη. Λιτότητα την στιγμή μάλιστα που καμία τρόικα δεν μας το επιβάλει. Αυτές είναι οι τελευταίες επιδόσεις του Μωυσή. Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν τη ρήση ότι για να τσακίσεις τους πολλούς και να πλουτίσεις τους λίγους πρέπει πρώτα να τσακίσεις την Δημοκρατία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter