Η διωκόμενη Πολύζου για την κρύπτη του ΚΕΕΛΠΝΟ: Μυθεύματα του Documento, ψεύδεται η Παπασπύρου

Η διωκόμενη Πολύζου για την κρύπτη του ΚΕΕΛΠΝΟ: Μυθεύματα του Documento, ψεύδεται η Παπασπύρου

Επιστολή στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία -η οποία κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών- απέστειλε η διωκόμενη και απολυμένη από το ΚΕΕΛΠΝΟ, Κατερίνα Πολύζου, αποκαλώντας «μυθεύματα» όσα αποκάλυψε την Κυριακή το Documento και περιγράφοντας ως ψευδείς τις καταγγελίες της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μ. Παπασπύρου, για απόκρυψη και υπεξαγωγή κρίσιμων εγγράφων του Κέντρου.

Διαβάστε ακόμη: Αποκάλυψη στο Documento: Γιάφκα ΚΕΕΛΠΝΟ με τα χαρτιά από το μεγάλο φαγοπότι

Στην επιστολή της η πρώην οικονομική διευθύντρια του Κέντρου καταγγέλλει ότι τα τελευταία δύο έτη το ΚΕΕΛΠΝΟ μετατράπηκε σε «εργαλείο προώθησης κυβερνητικών πολιτικών σκοπιμοτήτων», ενώ κάνει λόγο για στοχοποίηση τόσο του φορέα όσο και των υπαλλήλων.

Διαβάστε ακόμη: Επιβεβαιώνει το Documento η Παπασπύρου: Όντως βρέθηκαν σε «κρύπτη» πολύτιμα έγγραφα για το ΚΕΕΛΠΝΟ (Video)

Η Κ. Πολύζου βάλλει κατά της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, ενώ αμφισβητεί την «αμερόληπτη κρίση» των επιθεωρητών που ερευνούν το «αμαρτωλό» Κέντρο, επιρρίπτοντας μάλιστα στους τελευταίους ευθύνες περί διαρροών στον Τύπο.

Διαβάστε ακόμη: Μπαλωμενάκης: Κλιμάκιο της Εξεταστικής θα επισκεφτεί την Παπασπύρου για τα έγγραφα της κρύπτης

Αποκαλεί δε «απολύτως νόμιμη» την οικονομική λειτουργία του Κέντρου, χαρακτηρίζοντας ως συκοφαντικές τις αναφορές του Π. Πολάκη περί ταμειακού ελλείμματος εκατομμυρίων.

Μάλιστα, προσπαθεί να διαψεύσει ακόμα και τους τρεις ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, οι οποίοι κατέθεσαν στην Εξεταστική Επιτροπή ότι εντόπισαν αδήλωτες στους απολογισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ δαπάνες «ειδικού σκοπού» ύψους 87 εκατ. ευρώ.

Ατεκμηρίωτες κατηγορίες

Το άσπρο – μαύρο προσπαθεί να παρουσιάσει η διωκόμενη πρώην διοικητική υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποκαλώντας «μυθεύματα» τις αποκαλύψεις του Documento για την «γιάφκα» που ανακαλύφθηκε στο υπόγειο πάρκινγκ του Κέντρου και προσπαθώντας ταυτόχρονα να παρουσιάσει τόσο την κ. Παπασπύρου όσο και τους επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ως αναξιόπιστους.

Χωρίς κανένα τεκμήριο, η κ. Πολύζου περιγράφει ως «κύρια πηγή» του δημοσιεύματος του Documento τους επιθεωρητές και κάνει λόγο για «επιτομή του ψεύδους, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της εξωφρενικής μυθοπλασίας» όσα αποκαλύφθηκαν την Κυριακή. «Είναι προφανές ότι οι ίδιοι οι Ειδικοί Επιθεωρητές του ΣΟΕΕ διέρρευσαν –κατά το δοκούν- στον Τύπο και συγκεκριμένα στην εφημερίδα Documento μία ενέργειά τους (δέσμευση εγγράφων)» παραθέτει στην επιστολή της η κ. Πολύζου, κατηγορώντας τους επιθεωρητές για παράβαση της αρχής της μυστικότητας.

Σε «κοινή θέα» η κρύπτη, αλλά δεν έλεγε τίποτα

Ψέγει, επίσης, την κ. Παπασπύρου επειδή έχει πολλάκις καταγγείλει ότι χιλιάδες έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν υπεξαιρεθεί προκειμένου να παρακωλυθεί η έρευνα των επιθεωρητών, με τον ισχυρισμό ότι αυτά τελικά βρέθηκαν σε «επίσημες αποθήκες» του Κέντρου που «είναι σε κοινή θέα».

Βέβαια, για τους λόγους που η ίδια ενόσω γνώριζε για την ύπαρξη της «κρύπτης» δεν είπε ποτέ και σε κανέναν επιθεωρητή τίποτα, προτιμά να το αφήσει στην σφαίρα του φαντασιακού.

«Καταρρίπτεται κατ’ αρχήν από τους ίδιους τους ειδικούς επιθεωρητές άλλος ένας μύθος, αυτός περί δήθεν υπεξαχθέντων από το ΚΕΕΛΠΝΟ εγγράφων» σημειώνει προκειμένου να θίξει την αξιοπιστία της Μ. Παπασπύρου και προσθέτει ότι ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να συνεισφέρει στην έρευνα των τριών ορκωτών λογιστών επειδή είχε απολυθεί.

Εδώ, να προστεθεί ότι μετά το πέρας της πραγματογνωμοσύνης των τριών ορκωτών ελεγκτών λογιστών (σ.σ. τον Αύγουστο) η ίδια κατέθεσε έκθεση με συναλλαγές που σκοπό είχαν να δικαιολογήσουν τις αδήλωτες δαπάνες «ειδικού σκοπού» που ξεπερνούσαν τα 87 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν η έκθεση αυτή κοινοποιήθηκε και στους ορκωτούς λογιστές, οι οποίοι υποστήριξαν από κοινού κατά την κατάθεσή τους στην Εξεταστική ότι δεν απέκτησαν πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία που ζήτησαν από την Κ. Πολύζου.

Το μπαλάκι στον Ρόζενμπεργκ

Η πρώην οικονομική διευθύντρια του Κέντρου τονίζει ότι κανένας υπάλληλος δεν είναι κάτοχος κλειδιών για την εν λόγω αποθήκη και πως μόνη υπεύθυνη είναι η εταιρία security του Κέντρου. Μάλιστα, βάζει στο στόχαστρο και τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Ρόζενμπεργκ, υποστηρίζοντας ότι με δική του εντολή η εταιρία security είναι η μόνη κάτοχος κλειδιών για τη συγκεκριμένη αποθήκη.

«Όσον δε αφορά τον μη έλεγχο έως και σήμερα –εάν αυτό ισχύει- κάποιας εκ των επισήμων και καθόλα γνωστών αποθηκών του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες ευρίσκονται μέσα στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας, οφείλει να απαντήσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Ρόζενμπεργκ, και ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος της εταιρίας φύλαξης οι οποίοι και αποκλειστικώς είχαν την ευθύνη τήρησης και φύλαξης αυτών» σημειώνει με κεφαλαία γράμματα στην επιστολή της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter