Η Δόμνα Μιχαηλίδου είδε… «εθελοντισμό» στο έπος του 1940

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είδε… «εθελοντισμό» στο έπος του 1940

Προφανώς στη ΝΔ διαγωνίζονται στο ποιος θα πει τη μεγαλύτερη… ανακρίβεια με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, διαστρεβλώνοντας το νόημα της ημέρας.

«Θαυμάσαμε» τη Νίκη Κεραμέως, η οποία βέβαια ανασκεύασε, καθώς… ξέχασε στο μήνυμά της για την εθνική επέτειο, να αναφέρει τη λέξη «φασισμό» ή «ναζισμό». Αντίθετα, προτίμησε τον… «λαϊκισμό»! Ωστόσο, έχει και συνέχεια καθώς τη σκυτάλη παίρνει η Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία, αξίζει να υπενθυμιστεί, πως στο παρελθόν είχε κάνει λόγο για «ψυχικά νοσούντες» αγωνιστές και για «αγιοποίηση του αντιδικτατορικού αγώνα».

Τι μας είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο δικό της μήνυμα; Ότι «η εθνική μας εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Facebook. «Εθελοντισμός», λοιπόν, σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, και προφανώς όχι εθνική αντίσταση. Μάλλον, για την κ. Μιχαηλίδου ο πόλεμος είναι κάτι σαν… εθελοντική εργασία. 

Μάλιστα, στο μήνυμά της, απέδωσε και μία φράση στον Άλμπερτ Αϊνστάιν αλλά έσπευσε να το… αλλάξει λίγο αργότερα. Δείτε το πρώτο ποστ:

Ακολουθεί η πλήρης ανάρτηση όπως… διορθώθηκε:

«Χρόνια πολλά! Σήμερα η εθνική μας εορτή μας θυμίζει όσο ποτέ τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Με συγκίνηση θυμόμαστε τις θυσίες των παπούδων μας για την οικογένειά τους, την επόμενη γενιά, την πατρίδα τους. Θυσίες που διασφάλισαν σε εμάς ένα πλαίσιο καθημερινότητας όπου η προσφορά στο σύνολο ευτυχώς δεν απαιτεί βία και αίμα. Ας τους τιμήσουμε λοιπόν με τη σειρά μας υπενθυμίζοντας σε όλους ότι ο εθελοντισμός είναι όχι απλά κοινωνική προσφορά αλλά εθνική ευθύνη. “Είναι υποχρέωση κάθε ανθρώπου να δώσει πίσω στον κόσμο τουλάχιστον το ισοδύναμο αυτού που έχει πάρει απ’ αυτόν”. Ζήτω η Ελλάς! #28october #parelasi @ Syntagma Square»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter