Η δυσφορία των βρετανών ρίχνει στο κενό το θατσερικής έμπνευσης νομοσχέδιο της Τρας

Η δυσφορία των βρετανών ρίχνει στο κενό το θατσερικής έμπνευσης νομοσχέδιο της Τρας

Γενική κατακραυγή προκάλεσε η ανακοίνωση της κατάργησης του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή για εκείνους που έχουν υψηλά εισοδήματα, αναγκάζοντας τόσο την πρωθυπουργό, όσο και τον υπουργό Οικονομικών να πάρουν πίσω το μέτρο που ανακοίνωσαν.

Η πρωθυπουργός προσπάθησε να φέρει το θατσερικής εμπνεύσεως μέτρο, προκειμένου να διευκολύνει την απελευθέρωση της αγοράς και να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα των μεγάλων επιχειρηματιών και βιομηχάνων ανοίγοντας την ψαλίδα της οικονομικής ανισότητας και παραγνωρίζοντας την οικονομική δυσφορία των φτωχότερων στρωμάτων των οποίων η επιβίωση δεν διευκολύνεται με φορολογική ελάφρυνση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κατάργηση του φορολογικού συντελεστή του 45% επισκίασε την αποστολή μας να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της χώρας μας. Κατά συνέπεια ανακοινώνω ότι δεν θα προχωρήσουμε. Το καταλάβαμε και ακούσαμε», ανέφερε στο Twitter o Κουάρτενγκ.

Λίγο αργότερα μιλώντας στο BBC ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί μετά τη στροφή 180 μοιρών που αναγκάστηκε να κάνει, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο αυτό είχε καταλήξει ένας «μεγάλος περισπασμός από ένα ισχυρό πακέτο μέτρων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter