Η εαρινή σύναξις των βιβλιόφιλων: 24 σελίδες αφιέρωμα στο βιβλίο – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

Η εαρινή σύναξις των βιβλιόφιλων: 24 σελίδες αφιέρωμα στο βιβλίο – Στο Docville την Κυριακή με το Documento

24 σελίδες αφιέρωμα σε ελληνική και ξένη λογοτεχνία, βιογραφίες και ιστορικά βιβλία, δοκίμια και παιδικά αναγνώσματα.

Οι «Εκατόν είκοσι ημέρες των Σοδόμων» του Μαρκήσιου ντε Σαντ μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Gutenberg.  Η Έμυ Ντούρου γράφει για τις μεγάλες περιπέτειες έκδοσης του διάσημου και προκλητικού έργου, αλλά και γιατί ο Μαρκήσιος ντε Σαντ ήταν πολλά περισσότερα από έναν ευγενή που επιθυμούσε να προκαλεί. 

Το διαρκές παράδοξο του Κάφκα: Ο διαυγέστερος από τους σκοτεινούς συγγραφείς του 20οι αιώνα παραμένει επίκαιρος έναν αιώνα από το θάνατό του. Ο Ηρακλής Λογοθέτης γράφει για τα φαντάσματα που εξαπέλυσε ο Κάφκα στο λογοτεχνικό στερέωμα, τα οποία παραμένουν ασύλληπτα μέσα από την παρουσίαση των σημαντικότερων έργων του.  

Έρωτες μέχρις εσχάτων: Κυκλοφόρησαν δύο μυθιστορηματικές προσεγγίσεις των αινιγματικών και περίπλοκων προσωπικοτήτων που αντλούν το υλικό τους από τη θυελλώδη και αυτοκαταστροφική σχέση της Άβα Γκάρντνερ και του Φρανκ Σινάτρα και από τoν έρωτα της Κοκό Σανέλ με ένα ναζί αξιωματικό, που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή μετά την απελευθέρωση του Παρισιού.

Ο Οργουελ στις υπόγειες στοές της βόρειας Αγγλίας. Το βιβλίο που αποκάλυψε τις συνθήκες εργασίας των ανθρακωρύχων της βόρειας Αγγλίας, «Ο δρόμος για την Αποβάθρα του Γουίγκαν»  κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από τις εκδόσεις Αίολος σε νέα μετάφραση. Ο Άγγλος συγγραφέας περιγράφει τι συνέβαινε πίσω από το βιομηχανικό θαύμα της χώρας του.

Ο γιατρός και Πρόεδρος της SOS ΙΑΤΡΟΙ Γιώργος Θεοχαράκης, ο οποίος επιμελείται τη σειρά επιστημονικών συγγραμμάτων «Ιατρικές Σπουδές» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση μιλάει στην Ειρήνη Δρίβα για τις αρετές που πρέπει να διαθέτει ένας γιατρός πέραν της άρτιας επιστημονικής γνώσης και γιατί η σχέση γιατρού-ασθενή παραμένει ο σπόρος της ιατρικής φροντίδας. 

Το έργο της Ντόνα Ταρτ σαγηνεύει ακόμα και τους δύσκολους βιβλιόφιλους. Τα μόλις τρία μυθιστορήματά της που κυκλοφόρησαν μέσα σε τρεις δεκαετίες την κατέταξαν ανάμεσα στους σπουδαίους της γραφής. Ο Γιώργος-ίκαρος Μπαμπασάκης εξηγεί το γιατί.

Μόλις κυκλοφόρησε ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του αινιγματικού Γερμανού συγγραφέα Μπ. Τράβεν, ο οποίος για δεκαετίες κρατούσε την ταυτότητά του μυστική. Η Έμυ Νοτύρου διάβασε την «Εξέγερση των Κρεμασμένων», το πέμπτο βιβλίο από τον «Κύκλο της ζούγκλας», που αναφέρεται στην εκμετάλλευση των γηγενών του Μεξικού από τις εταιρείες υλοτομίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter