Η… ΕΔΕ Βρούτση που έδειξε τη Γ.Γ. της Κυβέρνησης

Η… ΕΔΕ Βρούτση που έδειξε τη Γ.Γ. της Κυβέρνησης

Μόνο το Εσωτερικών Υποθέσεων δεν κάλεσε ο Γιάννης Βρούτσης για να ανακαλύψει ποιος και πώς διοχέτευσε σε μέσα ενημέρωσης το περιεχόμενο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό. 

Ο υπουργός Εργασίας λέει πως μόλις είδε αναρτημένο το νομοσχέδιο σε φιλοκυβερνητικό οικονομικό σάιτ συγκάλεσε την ίδια μέρα σύσκεψη με τους συνεργάτες του γραφείου του και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου – ειδικά αυτούς που μιλούν με τους δημοσιογράφους. 

Ο Γ. Βρούτσης προφανώς και γνώριζε ποιος από αυτούς είχε στα χέρια του το νομοσχέδιο, όμως οι πρώτες υποψίες έπεσαν στον κάτω όροφο του υπουργικού γραφείου. Εκεί δηλαδή όπου ήταν το γραφείο του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη και σήμερα λειτουργεί το γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου.

Γρήγορα όμως οι υποψίες έφυγαν από τον Ν. Μηταράκη, ενώ οι συνεργάτες του Γ. Βρούτση και τα πολιτικά στελέχη του υπουργείου Εργασίας συνέχισαν να ορκίζονται ότι δεν έχουν σχέση με τη διαρροή.

Ηταν η ώρα που το βλέμμα του Γ. Βρούτση έπεσε στο κτίριο της Βουλής. Από εκεί μέσα πιστεύει ότι δόθηκε το νομοσχέδιο. Και συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, η οποία το είχε παραλάβει από το υπουργείο Εργασίας για τον νομοτεχνικό έλεγχο και για να συλλέξει τις υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών. 

Ο Γ. Βρούτσης το τσέκαρε και σήμερα δηλώνει σίγουρος.

Μοναχοφάης

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η πληθωρική παρουσία του Μάκη Βορίδη στη Βουλή στη συζήτηση επερώτησης του ΚΙΝΑΛ για την αγροτική παραγωγή. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πήρε πάνω του τη συζήτηση και δεν άφησε την παρούσα υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή να αρθρώσει ούτε μία λέξη! Η υφυπουργός ήταν από την πρώτη στιγμή στην Ολομέλεια αλλά ο υπουργός πρωτολόγησε, δευτερολόγησε και τριτολόγησε. Συνήθως στις επερωτήσεις ο υπουργός απαντά δίνοντας το πολιτικό πλαίσιο και αφήνει χώρο στον υφυπουργό για επιμέρους απαντήσεις.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, την Πέμπτη ο Μ. Βορίδης υποχρεώθηκε να απαγορεύσει την πώληση, διακίνηση και εξαγωγή χοιρινών από την εκλογική περιφέρεια της Φ. Αραμπατζή, τις Σέρρες, εξαιτίας κρούσματος αφρικανικής πανώλης σε χοιροτροφική μονάδα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter