Η ΕΕ βλάπτει σοβαρά την υγεία

Την Πέμπτη από την Greenpeace Γερμανίας διέρρευσαν έγγραφα της συμφωνίας EE – Μερκοσούρ που δεν είχαν δημοσιευτεί ακόμη.

Στις 58 σελίδες που είδαν το φως της δημοσιότητας υπάρχουν πολλά προβληματικά σημεία. Ενώ γίνεται λόγος για τήρηση των κανόνων του συμφώνου των Παρισίων, δεν προβλέπεται καμιά κύρωση για την παραβίασή τους. Αυτή η παράλειψη μπορεί να ενθαρρύνει την εισαγωγή προϊόντων που παράγονται με μη βιώσιμο τρόπο. Οι Ευρωπαίοι αγρότες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη συμφωνία, επισημαίνοντας ότι θα αυξηθούν οι εισαγωγές αγροκτηνοτροφικών προϊόντων από χώρες της Λατινικής Αμερικής με βιομηχανοποιημένη παραγωγή. Φτάνουν μέχρι το σημείο να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω καταστροφή του Αμαζονίου! Η περιβαλλοντική συνείδηση της ΕΕ μπορεί και να παραμεριστεί για χάρη των επιχειρηματικών συμφερόντων…

Η διαρροή αυτή προκαλεί την αίσθηση ότι η ΕΕ μετατρέπεται σε ένα αντιδημοκρατικό γραφειοκρατικό μόρφωμα όπου κανοναρχούν τα επιχειρηματικά λόμπι. Στη συμφωνία προβλέπεται η δημιουργία δομών έξω από τον δημοκρατικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και των εθνικών κοινοβουλίων της ΕΕ. Το «Συμβούλιο του Συνεταιρισμού» και οι αντίστοιχες επιτροπές θα παίρνουν δεσμευτικές αποφάσεις χωρίς να δίνεται η δυνατότητα να τους ελέγξουν οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι των χωρών-μελών της ΕΕ!

Παρά τις αντιδράσεις αρκετών χωρών αλλά και του Ευρωπαίου επιτρόπου Εμπορίου Βάλντις Ντομπρόβσκις, η Γερμανία φαίνεται αποφασισμένη να περάσει τη συμφωνία, δείχνοντας σε όλους ποιος κάνει κουμάντο στην Ευρώπη…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.