Η ΕΕ ετοιμάζει κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις

Η Ε.Ε ετοιμάζει κυρώσεις.

Σύμφωνα με το Spiegel, το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δώσει το έναυσμα για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου.

Το Spiegel τονίζει ότι τα πρώτα οικονομικά μέτρα θα επιβληθούν εντός του 2019, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να βλέπουν ότι οι Τούρκοι δεν σκοπεύουν να υποχωρήσουν από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον βάσει των τωρινών δεδομένων.

Από τη στιγμή που θα δοθεί το «ΟΚ» για τις κυρώσεις, τα μέλη - κράτη της Ένωσης θα μπορούν να προτείνουν με τη σειρά τους περαιτέρω μέτρα για να «τιμωρήσουν» (σε οικονομικό επίπεδο) την Τουρκία για τις γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου, ωστόσο για να «περάσουν» θα πρέπει να εγκριθούν από τους υπόλοιπους.

«Διπλωμάτες θεωρούν δεδομένο ότι η κυβέρνηση της Κύπρου, κράτους-μέλους της Ε.Ε, θα υποβάλει γρήγορα σχετικές προτάσεις», τονίζει μεταξύ άλλων το Spiegel.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.