Η ΕΕ έτοιμη να στείλει 500 εκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Η ΕΕ έτοιμη να στείλει 500 εκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές διπλωματών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει χρηματική βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, το πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ θα αποτελέσει συμπλήρωμα στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία έχουν ήδη διατεθεί έπειτα από τη συμφωνία Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2016, για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για τους 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στη γείτονα χώρα.  Παράλληλα, η Επιτροπή, υπό την προεδρία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προτείνει επίσης να διευκολυνθεί η έκδοση βίζας για Τούρκους υπηκόους.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την αποδέσμευση επείγουσας βοήθειας ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ «για τους πιο ευάλωτους στη Συρία» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Άγκυρα. Η χρηματοδότηση αυτή δεν περιλαμβάνεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ ενισχύσεων για τους πρόσφυγες.

Από τα 6 δισεκατομμύρια. ευρώ, τα 4,7 είναι ήδη δεσμευμένα και από αυτά έχουν ήδη εκταμιευθεί 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter