H EE ζητά από τις ΗΠΑ εισαγωγές αμερικανικών συστατικών εμβολίων

H EE ζητά από τις ΗΠΑ εισαγωγές αμερικανικών συστατικών εμβολίων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την εξασφάλιση του εφοδιασμού σε αμερικανικά συστατικά των εμβολίων κατά της COVID-19 τα οποία υπόκεινται από την Ουάσινγκτον σε αυστηρούς περιορισμούς εξαγωγής, ανέφερε σήμερα ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το AFP.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη βιομηχανική πλευρά της παρασκευής εμβολίων, θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Τζέφρι Ζάιεντς, συντονιστή της ομάδας για τη μάχη κατά της Covid-19 στον Λευκό Οίκο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή που πρόσκειται στις συνομιλίες.

Η ιδέα είναι να “εργαστούμε συντονισμένα ώστε να μην δημιουργηθεί ‘μποτιλιάρισμα'” για τους Ευρωπαίους παρασκευαστές εμβολίων, εξήγησε.

Η Ουάσινγκτον διαθέτει ένα αυστηρό πλαίσιο για τις εξαγωγές όλων των απαραίτητων συστατικών για τα εμβόλια, οι οποίες υπόκεινται σε ειδικές άδειες.

“Ο καθένας έχει τους κανόνες του, που είναι νόμιμοι. Η ιδέα δεν είναι να τους ξανασυζητήσουμε”, αλλά να εξετάσουμε “τις διοικητικές διαδικασίες που εφαρμόζονται” για τις εξαγωγές συστατικών και να δούμε “πώς θα τις διευκολύνουμε, θα τις επιταχύνουμε”, υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή πηγή.

“Πρόκειται για ένα προληπτικό διάβημα. Καθώς η παραγωγή εμβολίων στην Ευρώπη πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά σε ισχύ, θέλουμε να διασφαλίσουμε πως όλα τα συστατικά μπορούν να ακολουθήσουν”, διευκρίνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter