Η ειρωνική απάντηση της κυβέρνησης στον Τόμσεν

Η ειρωνική απάντηση της κυβέρνησης στον Τόμσεν

Δεν έμεινε ασχολίαστη από την κυβέρνηση η δυσοίωνη εκτίμηση του Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) σχετικά με την ανεργία, ο οποίος δεν έχει και τις καλύτερες περγαμηνές σε ,ότι αφορά τις οικονομικές προβλέψεις.

Αντιδρώντας στις προβλέψεις Τόμσεν (επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα επανέλθει στα επίπεδα προ κρίσης σε 21 χρόνια κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν: “Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις “επιτυχημένες” προβλέψεις, κι αν θέλει, ας γράψει κι ένα μπλογκ“.

Τις δηλώσεις Τόμσεν σχολίασε και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφας:

«Είναι η 3η ή 4η φορά που λέει ο Τόμσεν πράγματα τα οποία αποδείχθηκαν πολύ γρήγορα ότι ήταν λάθος» είπε ο Γιάννης Μπαλάφας.

«Ο Τόμσεν είναι ένας προβληματικής ποιότητας οικονομολόγος» πρόσθεσε ο κ. Μπαλάφας μιλώντας στο Star και τόνισε: «Μας έβαλε τα άλλα μοντέλα και αποδείχθηκαν ότι ήταν μπούρδες».

Και συνέχισε:

«Ο Τόμσεν αυτή τη στιγμή θέλει να πει ότι η Ελλάδα δεν πάει καλά, ότι η κυβέρνηση πρέπει να πέσει και να έρθει ο Μητσοτάκης. Αυτό τον ενδιαφέρει σε τελευταία ανάλυση. Και λέει σε 21 χρόνια η ανεργία θα πάει στα προ της κρίσεως. Που το ξέρει; Ποιο μοντέλο; Κάνανε κι άλλα μοντέλα κι όλα αποδείχθηκαν λάθος. Τα τελευταία 2-3 χρόνια διάφοροι πολλαπλασιαστές που μας λέγανε, διάφορα τέτοια, αποδείχθηκαν όλα λάθος».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου

«Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τόμσεν ή καλύτερα το ΔΝΤ δεν φημίζεται για τις επιτυχείς προβλέψεις του. Έχει κάνει λάθος τόσο για τις ευνοϊκές προβλέψεις που έκανε τα προηγούμενα χρόνια όταν συμμετείχε στο πρόγραμμα και πέφτει συνεχώς έξω και από τότε που συμμετέχει στο πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος. Αυτό είναι κάτι γνωστό. Όπως είναι γνωστές επίσης και οι διαφωνίες του ΔΝΤ για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, διαφωνίες που δεν είναι μεταξύ ΔΝΤ και ελληνικής πλευράς, αλλά διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών….»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter