Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε να ξαναδικαστεί ο Κορκονέας για το ελαφρυντικό του «προτέρου σύννομου βίου»

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε να ξαναδικαστεί ο Κορκονέας για το ελαφρυντικό του «προτέρου σύννομου βίου»

Φορτισμένο το κλίμα στο ΣΤ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου συζητήθηκε σήμερα η αναίρεση κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας με την οποία αναγνωρίσθηκε στον δολοφόνο (με άμεσο δόλο) του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το ελαφρυντικού του «προτέρου σύννομου βίου» και του επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης 13 ετών.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδο ζήτησε να αναιρεθεί εν μέρει η απόφαση του δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου και να επιστρέψει η υπόθεση για νέα κρίση ως προς το σκέλος του ελαφρυντικού που ”έσπασε” τα ισόβια στον Επαμ. Κορκονέα.

Η αναγνώριση του ανωτέρω ελαφρυντικού και η επιβολή ποινής κάθειρξης 13 ετών για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου, οδήγησε στην αποφυλάκισή του και σε πολλές και έντονες αντιδράσεις του συνόλου της κοινωνίας της χώρας. 

Κωνσταντόπουλος: Προκλητική η διαδικασία

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι νομικοί παραστάτες της οικογένειας του αδικοχαμένου Αλέξανδρου, δήλωσαν :

Νίκος Κωνσταντόπουλος : ” Με έναν τρόπο προκλητικό ολοκληρώθηκε μια Διαδικασία που φαλκιδευει τις εγγυήσεις της δημοκρατικής νομιμότητας και φαλκιδευει τα δικαιώματα των υποστηρίζοντανων την κατηγορία.

Η μητέρα και η αδερφή του Αλ.Γρηγορόπουλου κλήθηκαν μετά από την αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου πάγου. Ενώ όμως κληθήκαμε και μας επετράπη να παραστούμε μας απαγορεύτηκε να μιλήσουμε με ένα νομικιστικο πρόσχημα και μας επετράπη όμως να καταθέσουμε υπόμνημα.

Γύρω από την ερμηνεία του νόμου εξασκούνται πρακτικές δικαστηριακές που σχετικοποιούν τη σωστή εφαρμογή του νόμου”.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το ζήτημα είναι το δίκαιο που σήμερα έχει τραυματιστεί 

“Ήρθαμε εδώ υπερασπιζόμενοι τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο μετά από την προκλητική απόφαση του εφετείου, που εκδόθηκε κατόπιν μεθοδευσης, με μια προσχηματική αιφνίδια ασθένεια του συνηγόρου υπεράσπισης μετατέθηκε για να ισχύσουν ευμενέστερες διατάξεις.

Το ζήτημα δεν είναι ο νόμος , είναι το δίκαιο που σήμερα έχει τραυματιστεί γιατί περιφέρεται θρασύτητα δικαιωμένος ο δολοφονος, αλλά και γιατί ο Άρειος Πάγος αρνήθηκε στην οικογένεια να τοποθετηθεί. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ένας αστυνομικός με πολλαπλώς ελεγκτέα συμπεριφορά, είχε κακό όνομα στην αστυνομία, τον αποκαλούσαν Ράμπο, αυτός ο άνθρωπος είχε το προνόμιο του ελαφρυντικου.

Διαμαρτυρόμαστε γιατί στα δώδεκα χρόνια που έχουν περάσει, έχουν περισσέψει οι παρακρατικες παρεμβάσεις στην υπόθεση, πάντα με στόχο να απαλειφθούν οι ποινές. Η οικογένεια του παιδιού όμως έχει υποστεί την πιο βάναυση μεταχείριση.

Το ότι σήμερα ο Α.Π. αποφάσισε να μην μιλήσει η οικογένεια δείχνει το μέγεθος του κινδύνου. Τον Αλέξανδρο τον σκότωσε ο Κορκονεας, αλλά το χέρι του το όπλισαν όλες οι δικαστικές αποφάσεις με αστυνομικούς που έχουν πέσει στα μαλακά. Η απόφαση για τον Κορκονεα οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter