Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Κώστα Πάσσαρη – Η σύγκριση με τον «Ορέστη»

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Κώστα Πάσσαρη – Η σύγκριση με τον «Ορέστη»

Την ενοχή του Κώστα Πάσσαρη, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, για σωρεία κακουργημάτων όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ληστειών και άλλων, που του καταλογίζεται ότι διέπραξε το 2001, ζήτησε η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο, που κρατείται σε φυλακές της Ρουμανίας, για όλες τις πράξεις που του αποδίδονται στο κατηγορητήριο, μεταξύ των οποίων και η αιματηρή απόδρασή του από το Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», τον Φεβρουάριο του 2001, όπου σκότωσε δύο αστυνομικούς του Τμήματος Μεταγωγών.

Ζήτησε, επίσης, να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που ζητά η υπεράσπισή του, καθώς, όπως ανέφερε η εισαγγελέας, για την αναγνώριση απαιτείται θετική δράση του κατηγορουμένου. «Ο κατηγορούμενος δεν έχει αποκαλύψει κανένα στοιχείο για την υπόθεση της απόδρασής του, όπως πού βρήκε το πιστόλι. Δεν αρκεί η καλή διαγωγή στη φυλακή. Δεν είναι μεταμέλεια οι εκθέσεις ζωγραφικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, ο κατηγορούμενος επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματα του «με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής».

Στην αγόρευσή του, ο συνήγορος του Κώστα Πάσσαρη επανέλαβε πως ο εντολέας του έχει μετανοήσει για τις πράξεις του και επισήμανε πως από τις κατηγορίες που του αποδίδονται, δεν αποδέχεται τη ληστεία σε κατάστημα της ΔΕΗ στο Περιστέρι κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος. Ο συνήγορος τόνισε, μάλιστα, πως ο Κώστας Πάσσαρης του διεμήνυσε πως ομολογεί τη δολοφονία ιερόδουλης, Βουλγαρικής υπηκοότητας, παρόλο «που δεν υπήρξε κανένα στοιχεία και καμία μαρτυρία κατά τη διαδικασία».

Η Πολιτική Αγωγή, από την πλευρά της, ζήτησε να μην εισακουστεί η υπεράσπιση, καθώς ο Κώστας Πάσσαρης είναι ένας «αδίστακτος εγκληματίας που προσποιείται για τη μετάνοιά του» . Κατά τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, ο Πάσσαρης αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου «που προσομοιάζει με τον “Ορέστη” της Κύπρου με μοναδική διαφορά τους πως ο Κύπριος έβαζε τα πτώματα του σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στον δρόμο ελεύθερα».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την απόφαση του δικαστηρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter