Η Εισαγγελία δίνει εξηγήσεις για τις πλημμεληματικές διώξεις στο Κουκάκι

Η Εισαγγελία δίνει εξηγήσεις για τις πλημμεληματικές διώξεις στο Κουκάκι

Εξηγήσεις για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος των συλληφθέντων το περασμένο Σάββατο, στο Κουκάκι, δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, απαντά σε όσους διαμαρτύρονται για τον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων που απέδωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης. 

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία αναφέρει:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτιρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε, για την εκτίμηση της απαγγελεθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Τα τρία δικαστήρια για τους 20 συλληφθέντες από τις καταλήψεις στο Κουκάκι αναβλήθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε νέα δικάσιμος το βράδυ της Δευτέρας λόγω απουσίας της πλειοψηφίας των μαρτύρων αλλά και διερμηνέα σε δικογραφία.

Για τους συλληφθέντες στην Παναιτωλίου ορίστηκε δικάσιμος στις 22 Ιανουαρίου, ενώ για εκείνους που συνελήφθησαν στη Ματρόζου, η νέα διαδικασία ορίστηκε για τις 23/24 Ιανουαρίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter