Η εκδίκηση της φαμίλιας

Η εκδίκηση της φαμίλιας

Η διερεύνηση του ρόλου του Κώστα Βαξεβάνη που ζητάει η ΝΔ με το πόρισμά της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis δεν αποτελεί μόνο ποινικοποίηση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, καθώς ουσιαστικά απαγορεύει στους δημοσιογράφους να αποκαλύπτουν σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς, είναι παράλληλα και ακόμη μία προσπάθεια στοχοποίησης του Κώστα Βαξεβάνη όχι απλώς από τη ΝΔ αλλά από την οικογένεια Μητσοτάκη ειδικά.

Με πρόσχημα την έρευνα για τη Novartis και με όχημα τη στημένη στα μέτρα της δεξιάς πολυκατοικίας προανακριτική επιτροπή, είναι πασιφανές ότι το στήσιμο μιας σκευωρίας σε βάρος του Κ. Βαξεβάνη αποτελεί οικογενειακή υπόθεση της φαμίλιας Μητσοτάκη.

Από καιρό η «αγία οικογένεια» της Δεξιάς επιδιώκει τη δολοφονία χαρακτήρα του εκδότη του Documento προκειμένου να τον παρουσιάσει ως υπόλογο στη δικαιοσύνη, ως «καταδικασμένο», ως «λασπολόγο», ως «αναξιόπιστο» τελικά πρόσωπο επειδή οι αποκαλύψεις του Hot Doc παλιότερα και του Documento πρόσφατα έχουν βγάλει στη φόρα υποθέσεις που αφορούν άμεσα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και πρόσωπα από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Είναι πολιτική αθλιότητα να επιδιώκουν να εμφανίσουν ως κοινούς «συμμορίτες» δημοσιογράφους που διεξάγουν έρευνες και αποκαλύπτουν σκάνδαλα ολκής στην αυλή της «αγίας οικογένειας».

Τι άλλο από πολιτική μικρότητα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την επιχείρηση φίμωσης του Documento μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού του; Από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο διοικεί «επιτελικά» η οικογένεια Μητσοτάκη, πίεσε επιχειρηματίες να μην τοποθετούν διαφήμιση στην εφημερίδα και διοχέτευε ψεύδη ότι οι διαμαρτυρίες έχουν να κάνουν με τη διακοπή κρατικής διαφήμισης (το Documento έχει απαντήσει δίνοντας στη διαφάνεια της δημοσιότητας την κρατική διαφημιστική δαπάνη όσα χρόνια είναι σε κυκλοφορία). Σαν να μην έφτανε αυτό, όχι μόνο άλλαξε τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά με αδιαφανή κριτήρια και με πρόσχημα την πανδημία μοίρασε αφειδώς χρήμα αποκλείοντας επιδεικτικάκαι με γελοία επιχειρήματα μόνο το Documento από τον κυριακάτικο Τύπο. Παράλληλα, επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς να συνδεθεί το όνομα του Κ. Βαξεβάνη με την υπόθεση των βοσκοτοπίων και μια διαμάχη μεταξύ ιδιωτών και επίδικο 3 εκατ. ευρώ. Όσο και να έσερναν την υπόθεση μέσω επιμελώς αποσπασματικών και παραποιημένων γεγονότων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχαν περάσει στα χέρια του εκδότη της εφημερίδας, τελικά αναγκάστηκαν να παραδεχτούν πως μοναδικός μέτοχος την επίμαχη περίοδο ήταν ο Καλογρίτσας.

Ύστερα από αυτά, η οικογενειακή επιχείρηση λάσπης προς την εφημερίδα και τον εκδότη της πήρε τη μορφή της δήθεν σκευωρίας της Novartis. Αποτέλεσε την κλιμάκωση του ρεβανσισμού, της συκοφαντίας και της επιχείρησης δολοφονίας χαρακτήρα σε μια προσχεδιασμένη επιχείρηση.

Γιατί να το κάνει αυτό; Έχει χίλιους δυο λόγους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις αποκαλύψεις που έχουν κάνει το Hot Doc και το Documento για την αυλή της φαμίλιας:

* 25 Δεκεμβρίου 2016 αποκαλύφθηκε «Ο Κήρυκας των Δανείων». Για 11 ολόκληρα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανήκει σε μία από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, δεν αποπληρώνει τα υπέρογκα δάνεια της εφημερίδας των Χανίων. Στις 13 Ιανουαρίου 2019 γίνεται γνωστό ότι πέτυχε νέα ευνοϊκή ρύθμιση στο δάνειο του «Κήρυκα».

* 5 Φεβρουαρίου 2017 αποκαλύπτεται ότι με πρόσχημα μια βολική διάσταση με τη σύζυγό του ακίνητα όπως η αγορά του σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι από εκείνη βρέθηκαν εκτός των δηλώσεων πόθεν έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη.

* 12 Φεβρουαρίου 2017 έρχεται στο φως η offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη και στις 12 Νοεμβρίου 2017 τη βρίσκουμε στα Paradise Papers. Στις 3 Δεκεμβρίου 2017 εκφράζονται ερωτήματα για την πολυδιαφημισμένη ως επιτυχής επιχειρηματική δραστηριότητα της Μαρέβας Μητσοτάκη και στις 17 του ίδιου μήνα αποκαλύπτονται νέα offshore και η καταζητούμενη συνεταίρος της. Στις 22 Απριλίου 2018 δημοσιεύεται ότι μια offshore έχει δώσει εκατομμύρια στη σύζυγο Μητσοτάκη και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

* 8 Ιανουαρίου 2017 βγήκε το πρώτο δημοσίευμα για το σκάνδαλο Novartis με πληροφορίες για το ποιους ερευνά το FBI (πρώην πρωθυπουργό, τρεις πρώην υπουργούς, γιατρούς και καθηγητές πανεπιστημίου). Αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της μεγάλης υπόθεσης διαφθοράς με τις απευθείας αναθέσεις (€200 εκατ.) για τον μοριακό έλεγχο του αίματος (15 Ιανουαρίου 2017), η εμπλοκή πολιτικών και δημοσιογράφων (12 Μαρτίου 2017), οι καταθέσεις για βαλίτσες με μίζες σε πρώην υπουργούς (4 Φεβρουαρίου 2018), τα εσωτερικά έγγραφα του φαρμακευτικού κολοσσού («Harvard Project») που αποκαλύπτουν τον επηρεασμό κυβερνήσεων από πλευράς της πολυεθνικής (11 Φεβρουαρίου 2018, 4 και 18 Μαρτίου 2018, 1η Απριλίου 2018). Την 1η Ιουλίου 2018 ένα αποκαλυπτικό email καίει Κυρ. Μητσοτάκη και Κωνσταντίνο Φρουζή της Novartis καθώς αποδεικνύει τη φιλική σχέση αλλά και τη διοργάνωση ενός δείπνου για την υποστήριξη του Μητσοτάκη στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ.

* Τον Ιανουάριο του 2016 αποκαλύπτεται από το Hot Doc υπόθεση trafficking νεαρών αγοριών στη Μολδαβία με πρωταγωνιστή τον Νίκο Γεωργιάδη, στενό φίλο του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος του είχε ζητήσει να απομακρυνθεί από το προσκήνιο μέχρι να κοπάσει το σκάνδαλο. Στις 3 Μαρτίου 2019 το Documento καλύπτει τη δίκη στην οποία εμφανίζονται ως υπερασπιστές του Ν. Γεωργιάδη εξέχοντα πολιτικά στελέχη της ΝΔ, η οποία τον καλύπτει πλήρως. Έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις (17 και 31 Μαρτίου 2019), καταδικάζεται και αργότερα, τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, στο Εφετείο η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης στην αγόρευσή της για τη δράση του κυκλώματος και τον ρόλο του πρώην συμβούλου του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά αναγκάστηκε, όπως είπε, να δεχτεί την ένσταση της παραγραφής των εγκλημάτων όπως προέβλεπε ο νέος ποινικός κώδικας μετά την ψήφισή του.

* Συνέταιρος του Αρ. Φλώρο της Energa αποκαλύπτεται ο ανιψιός του Κυρ. Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, με δημοσιεύματα στις 2 και 9 Σεπτεμβρίου 2018. Ο Γρ. Δημητριάδης είναι πλέον ο «προσωπάρχης» του Μαξίμου, όλες οι υποθέσεις περνούν από αυτόν, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα και κατ’ ιδίαν συνομιλίες βουλευτών και υπουργών, και έχει υποδειχτεί ως ο ενορχηστρωτής της ρεβανσιστικής επίθεσης προς το Documento και τον Κ. Βαξεβάνη.

* Φυσικά υπάρχουν και οι αποκαλύψεις για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα στο ΚΕΕΛΠΝΟ είτε με τη μορφή προσλήψεων είτε με χορηγήσεις σε διαφημιστικές και φίλιες επιχειρήσεις ΜΜΕ αλλά και σε ανύπαρκτα sites (25 Μαρτίου 2018), είτε με την απευθείας ανάθεση εκδηλώσεων στην κ. Στουρνάρα ή με τιμολογήσεις συσσιτίου και εργασιών σε συγγενικές εταιρείες «γαλάζιων» εκλεκτών. Στις 4 Νοεμβρίου ήρθε στο φως η υπόθεση απόκρυψης σημαντικών εγγράφων από τους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης. Νωρίτερα αποκαλύφτηκε και η υπόθεση Ντυνάν με εμπλοκή τραπεζιτών και «γαλαζοπράσινων» υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά.

* 17 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωτοσέλιδο μιλούσε για δείπνο Μητσοτάκη – Στουρνάρα με μενού την «τακτοποίηση» των €200 εκατ. χρεών της ΝΔ.

Για όλα αυτά έχει θεριέψει ο ρεβανσισμός της φαμίλιας. Αποκαλύψεις που δεν μπορούν να συγχωρέσουν.    

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter