Η Εκκλησία «αδειάζει» τον Κλεομένη: «Καμία σχέση με την Ορθοδοξία, αποδοκιμάζουμε τις πράξεις του»

Η Εκκλησία «αδειάζει» τον Κλεομένη: «Καμία σχέση με την Ορθοδοξία, αποδοκιμάζουμε τις πράξεις του»

Ανακοίνωση καταδίκης των «ακτιβισμών» του «πατέρα Κλεομένη» εξέδωσε η Εκκλησία της Ελλάδας.

Η Εκκλησία καταδικάζει τους βανδαλισμούς του παλαιοημερολογίτη μοναχού ενώ ξεκαθαρίζει ότι οι πράξεις του είναι «απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Καλεί δε τον λαό «λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εκκλησίας:

Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως.

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter