Η… Εκκλησία του Σατανά μηνύει Netflix και Warner Bros για τη σειρά «Sabrina»

Η… Εκκλησία του Σατανά μηνύει Netflix και Warner Bros για τη σειρά «Sabrina»

Η… Εκκλησία του Σατανά, ενοχλήθηκε από την προβολή του αγάλματος του «Βαφομέθ», στην σειρά του Netflix «The Chilling Adventures of Sabrina».

Ο Βαφομέθ, είναι μια σατανική οντότητα, την οποία, λέγεται, πως λάτρευαν οι Ναΐτες Ιππότες. 

Σύμφωνα με την αγωγή, που κατέθεσε η Εκκλησία του Σατανά, το άγαλμα μοιάζει πολύ με το άγαλμα της εν λόγω Εκκλησίας. Αν και προοριζόταν να εγκατασταθεί δίπλα στις «Δέκα Εντολές» στο Καπιτώλιο της πολιτείας της Οκλαχόμα, κατέληξε στο Ντιτρόιτ μετά από διαμαρτυρίες. Έκτοτε, το άγαλμα έχει εξελιχθεί σε «σύμβολο που μας αντιπροσωπεύει» είπε ο Λούσιεν Γκριβς, συνιδρυτής της Εκκλησίας του Σατανά.

«Πολλοί που δεν μας ξέρουν, αναγνωρίζουν το άγαλμα αυτό ως το άγαλμα από τη σειρά “Sabrina”» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το άγαλμα αυτό έχει σημαντικό ρόλο στη σειρά και η Εκκλησία του Σατανά υποστηρίζει πως εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα μέλη της, συσχετίζονται με τους «κακούς». Οι πρωταγωνιστές που της δημοφιλούς σειράς που λατρεύουν τον «Βαφομέθ» επιδίδονται σε κανιβαλισμό, νεκρομαντεία, φόνους και βασανιστήρια.

Όπως δηλώνει η Εκκλησία, αρχικά απευθύνθηκε στο Netflix και τη Warner με αίτημα την απομάκρυνση του αγάλματος από τη σειρά, δεν πήρε όμως απάντηση και έτσι κατέφυγε στη νομική λύση της αγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εκκλησία του Σατανά θεωρεί τον Εωσφόρο ως έναν «επαναστάτη κατά της εξουσίας του Θεού, αντί για διαβολική οντότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter