Η Εκκλησία ζητάει να λάβουν οι εργαζόμενοί της το επίδομα των 800 ευρώ

Η Εκκλησία ζητάει να λάβουν οι εργαζόμενοί της το επίδομα των 800 ευρώ

Να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ λόγω κορονοϊού ιεροψάλτες, νεωκόροι και άλλοι εργαζόμενοί της σε ναούς και μονές ζητάει από το υπουργείο Εργασίας η Εκκλησία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με επιστολή της στις 24 Μαρτίου προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ζητάει την ένταξή της στους ΚΑΔ εργοδοτών στην Εργάνη προκειμένου οι εργαζόμενοί της να αποζημιωθούν από το κράτος.

Η Εκκλησία παραδέχεται επομένως ότι είναι μια ακόμη επιχείρηση που πλήττεται από τα έκτακτα μέτρα αναστολής της λειτουργίας της. Καλεί μάλιστα τον υπουργό να “αποδώσει την αρμόζουσα βαρύτητα στο δίκαιο αίτημά της και να ανταποκριθεί θετικά” σ’ αυτό.

Με εγκύκλιο σημείωμά της που απέστειλε την ίδια ημέρα, η Ιερά Σύνοδος ενημερώνει τους εκκλησιαστικούς φορείς για την ενέργειά της αυτή ώστε να το επικοινωνήσουν με τους εργαζομένους τους.

Μέσα στους εργαζόμενούς της που δικαιούνται τα 800 ευρώ δεν ανήκουν οι κληρικοί, όπως διευκρινίστηκε από εκκλησιαστικές πηγές σε ΜΜΕ.

Θυμίζουμε πως μέχρι πριν από λίγες ημέρες, μητροπολίτες και ιερείς ζητούσαν από τους πολίτες να αψηφήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και να πάνε στην εκκλησία. Τους προτείνουν μέχρι και να πουν ψέματα (άραγε δεν είναι αμαρτία;) ότι πάνε για γυμναστική αλλά στην πραγματικότητα να έρθουν στις εκκλησίες να κοινωνήσουν. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter