Η Εκκλησία «κρατά» την κυβέρνηση και πιέζει!

Η Εκκλησία «κρατά» την κυβέρνηση και πιέζει!

Η προσπάθεια της κυβέρνησης μέσω μια συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, αποβλέποντας να διαλύσει τα νέφη μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης και να επιτευχθεί μια συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη μάλλον απέτυχε.

Η συνάντηση δεν ορίστηκε και προφανώς δεν την επιθυμεί η Εκκλησία – προς το παρόν!

Η Εκκλησία εκδιώκει την Πολιτεία από τον εορτασμό της Ορθοδοξίας, ενώ η Πολιτεία -και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας- θα αρκεστούν να δώσουν το παρόν στις εκκλησιαστικές αίθουσες μόνον στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Πολλοί οργίζονται γιατί δεν έγινε αυτός ο Διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας που αποτελεί και σύμβολο ενός σύγχρονου κράτους.

Είναι και ο ίδιος λόγος που η Εκκλησία αυτή τη στιγμή πιέζει την Πολιτεία. Πέραν της θρησκευτικότητας ορισμένων πολιτικών και Δημόσιων λειτουργών, η Εκκλησία, η παρουσία τους στην Εκκλησία και οι σταυροί αποτελούν ένα διαρκές «πλυντήριο» ηθικής, δίνει ψήφους και κοινωνικότητα.

Είναι άγνωστο τι ζητά η Εκκλησία από την Πολιτεία για να κατευνάσει την «ήττα της» από την υπερψήφιση του γάμου ομοφύλων.

Σίγουρα δεν είναι για την Τιμή των Όπλων.

Αλλά το ότι χρησιμοποιεί το «εκκλησίασμα» και στέλνει ψήφους στην ακροδεξιά πιέζοντας για κάτι, είναι δεδομένο.

Μπορεί να μην ακούγεται τόσο «χριστιανικό» αλλά η Εκκλησία απέχει πολύ από τη διδαχή της «αγάπης» του Ιησού Χριστού.

Με ωραιοποίηση του λόγου και θεωρώντας πως έχει την αποκλειστικότητα της ερμηνείας των γραπτών και γραφών υπερασπίζονται τα του Οίκου τους σαν να είναι μια «εταιρεία».

Αποκορύφωμα το πρόσφατο παράδειγμα μιας συντηρητικής κυβέρνησης που για διάφορους λόγους θέλησε να περάσει ένα ανθρώπινο δικαίωμα που η Εκκλησία θεωρεί πως δεν υπάρχει.

Μια πρώτη ιδέα για τη στάση της είχαμε όσον αφορά τα δικαιώματα της γυναίκας. Η οπισθοδρομική άποψη της Εκκλησίας όσον αφορά τη γυναίκα, αποτυπώθηκε τότε στις αντιδράσεις αλλά ποτέ δεν χώνεψε –πλην εξαιρέσεων- το δικαίωμα των ομοφύλων για γάμο, το δικαίωμα του να επιλέγεις την ερωτική σου ζωή.

Παρά το ότι δεν απουσιάζουν οι ομοφυλόφιλοι από τους λειτουργούς της Εκκλησίας, άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως και παρά τη διπλωματική γλώσσα του Αρχιεπισκόπου, μια υπόγεια συμφωνία κινεί κάποια υπόγεια νήματα υπέρ μιας ακροδεξιάς, ρατσιστικής και αντικυβερνητικής ρητορικής.

Χωρίς να ελπίζουν σε κάποια ανατροπή, η στάση αυτή είτε γίνεται για την τιμή των όπλων είτε γιατί κάποιοι ενδεχομένως ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση για επιπλέον «αντισταθμιστικά οφέλη».

Θα ήταν μάλλον αφελές να πιστεύει κανείς ιερωμένος πως μπορεί να ανατραπεί ένας νόμος που κατά κάποιο τρόπο «επιβάλλεται» από τους καιρούς αλλά και από την κοινωνία και από την Ευρώπη.

Η ρατσιστική αυτή ρητορική γίνεται «εκβιασμός» όταν ο μόνος αποδέκτης ψήφων είναι η ακροδεξιά.

Η κυβέρνηση μετέωρη στο βήμα του πελαργού αποτυγχάνει να βρει λύση όταν ιερείς και τοπικά ιερατικά συμβούλια «αφορίζουν» βουλευτές, κατεβάζουν λάβαρα και ψάλουν τον εθνικό ύμνο μαζί με το Τη Υπερμάχω σαν να δέχεται επίθεση η χώρα!

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται ο Ηλιόπουλος – Το μπλόκο της Λάλη στον Κασσελάκη στέλνει στη Βουλή την Τσαπανίδου

Ευρωπαία Εισαγγελέας για Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια!» (Video)

Στέφανος Κασσελάκης: Το κούρεμα… ΣΥΡΙΖΑ πριν τα χακί και το τραγούδι του Ζαμπέτα (Video)

Ελενα Λεύκοβιτς στο Documento: «Με βίαζε ο μπαμπάς μου, ο Πέτρος Λεύκοβιτς»

Γιώργος Κύρτσος: Η «υπόθεση Λεύκοβιτς» επιβεβαιώνει το Ευρωκοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter