Η έκπληξη Ερντογάν ήταν κοιτάσματα αερίου-μαμούθ στη Μαύρη Θάλασσα

Η έκπληξη Ερντογάν ήταν κοιτάσματα αερίου-μαμούθ στη Μαύρη Θάλασσα

«Δεν έχουμε την παραμικρή εξάρτηση από το εξωτερικό για τις δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης», είπε από την Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Με πάσα επισημότητα, στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ και παρουσία όλων των υπουργών του, ανακοίνωσε «τη μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ιστορία της Μαύρης Θάλασσας» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Λέγοντας ότι «έχει ανοίξει μια πόρτα για εμάς σε ένα διαφορετικό μέρος με πλούτο χωρίς προηγούμενο», ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι, εκτός από το Φατίχ που σήμερα «μας έδωσε μεγάλη χαρά», και τα πλοία «Γιαβούζ και Κανουνί κάνουν εξορύξεις».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν έχουμε την παραμικρή εξάρτηση από το εξωτερικό για τις δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης» ενώ σημείωσε πως πίσω απ’ όλα τα «παιχνίδια» που παίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο «είναι η μάχη για τον καταμερισμό των κοιτασμάτων».

Σε κάθε περίπτωση πάντως δημοσίευμα του CNN Turk επισημαίνει ότι θα πάρει χρόνο μέχρι να τοποθετούν εγκαταστάσεις που θα επιτρέψουν οι γεωτρήσεις να είναι λειτουργικές στα κοιτάσματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter