Η ΕΚΤ αποδέχθηκε ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα

Σημαίες έξω από το κτίριο της ΕΚΤ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να προχωρήσει στην αποδοχή του συνόλου των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρα. Μία κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων χαλάρωσης των δημοσιονομικών κανόνων στους κόλπους της Ε.Ε για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων, παρά τη χαμηλή αξιολόγηση του ελληνικού χρέους, περίπου δύο εβδομάδες μετά τη θέσπιση της εξαίρεσής τους ενόψει του εκτάκτου «πακέτου» βοήθειας για την πανδημία.

Παράλληλα, η ΕΚΤ «χαλαρώνει» τους κανόνες όσον αφορά την αποδοχή των τίτλων για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες, ενώ μειώνεται κατά 20% το «κούρεμα» στα αξιόγραφα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.