Η έκθεση ενός νομπελίστα

Η έκθεση ενός νομπελίστα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ονειρεύεται να δοθούν 32 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο κάποτε, αν συμφωνήσουν οι ηγέτες της ΕΕ, θα δημιουργηθεί και θα διανείμει 750 δις. ευρώ, σύστησε μια επιτροπή με επικεφαλής ένα νεοφιλελεύθερο καθηγητή τον Χριστόφορο Πισσαρίδη για να τον συμβουλεύσει που θα τα επενδύσουν.

Ο περί ου λόγος νομπελίστας καθηγητής, φανατικός της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά, και μια επιτροπή «σοφών» κάθισαν και έγραψαν ένα «νέο συμβόλαιο μεταξύ του κόσμου της εργασίας, της παραγωγής και της πολιτικής». Πολύ βαρύγδουπος τίτλος για να είναι κάτι καλό για τη μισθωτή εργασία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ειδικά όταν το σχέδιο συντάσσεται από νεοφιλελεύθερους οικονομολόγους.

Το σχέδιο αυτό οικονομικής πολιτικής, πανομοιότυπο εκείνου του Μίλος  Φρίντμαν που εφαρμόστηκε στη Χιλή, το οποίο πρέπει να σημειωθεί θα εφαρμοστεί ολόκληρο ή κατά τμήματα μόνο εάν η Ελλάδα λάβει την περιβόητη βοήθεια ως επιχορήγηση ή ως δάνειο και κάτω βέβαια από νέες μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, είναι μια έκθεση πρωτοετούς φοιτητή οικονομικής σχολής.

Για του λόγου το αληθές δείτε τι αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι προτάσσει μεταξύ άλλων: ενίσχυση της παραγωγικότητας, άνοδο των επενδύσεων και των εξαγωγών ως ποσοστό του Α.Ε.Π., ενίσχυση της μισθωτής εργασίας και τη μείωση της παραοικονομίας, υποστήριξη των αδύναμων νοικοκυριών, επένδυση στην εκπαίδευση και τη γνώση, αύξηση του μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων, προώθηση της τεχνολογίας αιχμής, της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης, επίτευξη φιλόδοξων περιβαλλοντικών στόχων.

Ενώ, μεταξύ άλλων, προτείνει: την έμπρακτη στήριξη των ανέργων για την επανανένταξή τους στην αγορά εργασίας. τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων στα νοικοκυριά για να επενδύουν μακροπρόθεσμα σε ελληνικές εταιρείες που εισάγονται στο ΧΑ, τη παροχή κινήτρων για συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών, την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης,

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις της Δεξιάς δεν είχαν και βέβαια δεν έχουν σοβαρό σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ιδρύουν οι φίλοι επιχειρηματίες εταιρείες με κρατικές επιχορηγήσεις που θα λειτουργούν με κρατικές συμβάσεις, έχοντας διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, δίνοντας μισθούς πείνας.

Για τον λόγο αυτό είναι έτοιμη να υπογράψουν όσα μνημόνια τους υπαγορεύσουν οι γερμανοί φίλοι τους. Άλλωστε αυτοί θα τα πληρώσουν. Το πολύ πολύ να χάσουν στις εκλογές και να κληθούν κάποιοι άλλοι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Μόνο που εντωμεταξύ θα έχουν χρεοκοπήσει για ακόμη μια φορά την ελληνική οικονομία με σχέδιο μάλιστα νομπελίστα οικονομολόγου.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter