Η εκτίμηση της επιτροπής για τον σεισμό στην Εύβοια: «Δεν ξέρουμε αν είναι η κύρια δόνηση, η φύση θα αποφασίσει»

Η εκτίμηση της επιτροπής για τον σεισμό στην Εύβοια: «Δεν ξέρουμε αν είναι η κύρια δόνηση, η φύση θα αποφασίσει»

Την εκτίμηση ότι «όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» από τον σημερινό σεισμό 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά εξέφρασε ο πρόεδρος της επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου που συνεδρίασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.  όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της επιτροπής και του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

«Όλα εξελίσσονται ομαλά εκτίμησε η επιτροπή» δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της επιτροπής και του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ενώ σημείωσε ότι δεν καταλήξαμε αν ήταν ο κύριος σεισμός προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η φύση θα αποφασίσει γι’ αυτό». Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η επιτροπή αποφάσισε να ξεσκονίσει λίγο τα σχέδια ετοιμότητας για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τον σεισμό στην Εύβοια συνεδρίασε η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, η εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από τα εθνικά δίκτυα σεισμογράφων και επιταχυνσιογράφων. Από την ανάλυση των μέχρι τώρα δεδομένων, το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα, όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ απευθύνονται συστάσεις στους πολίτες:

(α) να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες ή είναι κατασκευές υψηλής τρωτότητας και

(β) να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό, για την προστασία τους από πτώση αντικειμένων ή άλλων δομικών στοιχείων.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από σεισμούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.oasp.gr).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter