Η Ελ. Ακρίτα υπενθυμίζει με νόημα ένα άρθρο δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

Η Ελ. Ακρίτα υπενθυμίζει με νόημα ένα άρθρο δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

Λίγες ώρες αφότου γνωστοποίησε ότι έστειλε επιστολή παραίτησης στον διευθυντή των Νέων η Έλενα Ακρίτα προέβη σε μια όχι τυχαία ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Facebook: Το άρθρο 3 από τις Αρχές Δεοντολογίας Του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος (ΕΣΗΕΑ).

Οι αρχές τις οποίες τίμησε με τα γραφόμενά της αλλά και με την μετέπειτα στάση της η Έλενα Ακρίτα, είναι οι ακόλουθες: 

Αρχές Δεοντολογίας Του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος (ΕΣΗΕΑ)

Άρθρο 3

Η ισηγορία και η πολυφωνία, οξυγόνο της δημοκρατίας, αναιρούνται σε συνθήκες κρατικού μονοπωλιακού ελέγχου των Μ.Μ.Ε. και υπονομεύονται με τη συγκέντρωση της ιδιοκτησίας τους σε γιγαντιαίες κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν την κοινή γνώμη σαν καταναλωτή και προσπαθούν να χειραγωγήσουν το φρόνημα, τις συνήθειες και την εν γένει συμπεριφορά της.

Γι’ αυτό ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:

α. Να υπερασπίζεται σθεναρά το δημοκρατικό πολίτευμα, που διασφαλίζει την ελευθεροτυπία και την απρόσκοπτη άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

β. Να αποκρούει και να καταγγέλλει τις εκδηλώσεις κρατικού αυταρχισμού και τις αυθαιρεσίες των ιδιοκτητών των Μ.Μ.Ε. και ιδιαίτερα των ολιγοπωλίων.

γ. Να υπερασπίζεται τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία στον εργασιακό χώρο του και να αρνείται την εκτέλεση έργου, που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

δ. Να μη δέχεται τη σύνταξη είδησης, σχολίου ή άρθρου και την παραγωγή εκπομπής κατά τις υποδείξεις των προϊσταμένων ή του εργοδότη του, αν το περιεχόμενό τους δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και να καταγγέλλει τις εν αγνοία του παραποιήσεις και διαστρεβλώσεις του δημοσιογραφικού του προϊόντος.

_x000D_
_x000D_

Αρχές Δεοντολογίας Του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος (ΕΣΗΕΑ) _x000D_
_x000D_
Άρθρο 3_x000D_
Η ισηγορία και η πολυφωνία, οξυγόνο της…

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter