Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 4 συλλήψεις οπαδών του Παναθηναϊκού για επιθέσεις

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 4 συλλήψεις οπαδών του Παναθηναϊκού για επιθέσεις

Η ελληνική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων οπαδών του Παναθηναϊκού με την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Αναζητούνται άλλοι δύο χούλιγκαν, ενώ στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί συνολικά 16 άτομα.

Η συγκεκριμένη «ομάδα» φέρεται να συμμετείχε σε περίπου 15 επιθέσεις εναντίον συνδέσμων του Ολυμπιακού, καταστήματα και οχήματα, ενώ στο στόχαστρό της ήταν και μεμονωμένα πρόσωπα. Κάποια από τα θύματα «έδειξαν» τους δράστες και η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να δέσει την υπόθεση προχώρησε σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων και παρακολουθούσε όλες τις κινήσεις τους. Από τις μεταξύ τους συζητήσεις προκύπτει συνεννόηση πριν από τα χτυπήματα, με μία 27χρονη κοπέλα να έχει ηγετικό ρόλο.

Το πλάνο των χούλιγκαν περιελάμβανε επιθέσεις 15-40 ατόμων, με μολότοφ, ρόπαλα, μαχαίρα και διάφορα άλλα αντικείμενα, οι οποίες λάμβαναν χώρα από τον Απρίλιο του 2019 έως και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος σε εκτέλεση της παραγγελίας που είχε δοθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ζαχαρία Κοκκινάκη, άσκησε την ποινική δίωξη και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εξέδωσε έξι εντάλματα. Οι τέσσερις οπαδοί συνελήφθησαν, ενώ πλέον αναζητούνται άλλοι δύο.

Συνολικά στους κατηγορούμενους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 18 αδικήματα (1), πέντε εκ των οποίων είναι κακουργήματα. Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών, βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter