Η ΕΛΑΣ βάζει στο «γύψο» και τις εκδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο – Πρόστιμα, αύρες και προληπτική καταστολή

Η ΕΛΑΣ βάζει στο «γύψο» και τις εκδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο – Πρόστιμα, αύρες και προληπτική καταστολή

Μπορεί ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του να έχουν το “δικαίωμα” να κάνουν… ποδηλατάδα ή να διασχίζουν με εντούρο την Πάρνηθα και να απαθανατίζονται δίπλα δίπλα με τους φίλους τους χωρίς μάσκα, αλλά εάν θέλει κάποιος να τιμήσει τη μνήμη του, δολοφονημένου από τον Κορκονέα, 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απαγορεύεται στο όνομα του… κορονοϊού! 

Το αναμενόμενο “φιρμάνι” της ΕΛΑΣ εκδόθηκε και η μέθοδος που θα ακολουθήσει ξανά η Αστυνομία είναι η ωμή κατασταλτική βία που βιώσαμε στο Πολυτεχνείο! 

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρει τα ακόλουθα: 

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

– διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

– διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.»

Δείτε και το σχετικό ΦΕΚ της ντροπής: 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/12/05/5fcb4b72825e6371034b8a02.pdf

5.000 αστυνομικοί, αύρες, drones

Για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας αλλά άλλες πόλεις αντί να είναι σε… γιορτινό χριστουγεννιάτικο κλίμα, θα ντυθούν στα σκούρα χρώματα των αστυνομικών, που θα συνωστίζονται κατά δεκάδες, σε πολυάριθμα σημεία, δρόμους και πλατείες. Έχουν επιστρατευτεί 5000 αστυνομικοί και πάλι, ενώ στους δρόμους θα κυκλοφορούν οι “τρομοκράτες” δικυκλιστές της ΔΡΑΣΗ, οι αύρες εκτόξευσης νερού, καθώς επίσης drones θα δίνουν “ζωντανή” εικόνα στα κεντρικά της ΓΑΔΑ. 

Καλέσματα σε εκδηλώσεις μνήμης

Kάλεσμα για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, απευθύνουν με κείμενο υπογραφών δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και άλλοι.

«Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί» σημειώνουν στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει. «Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι» υπογραμμίζουν.

Tο συγκεκριμένο κάλεσμα υποστηρίζει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στις 12.30 καλεί το ΚΚΕ (μ-λ). 

Πρόβα καταστολής στο Σύνταγμα

Μια πρόγευση πήραμε πάντως χθες όταν μηχανάκια της ΔΡΑΣΗ και διμοιρίες ΜΑΤ έσπευσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στην πλατεία Συντάγματος για να καταστείλουν συγκέντρωση με αποστάσεις και μάσκες περίπου 100 αντιεξουσιαστών στην έξοδο του μετρό. Ακολούθησαν ξύλο, χημικά ακόμα και μέσα στον σταθμό του μετρό, αλλα και προσαγωγές….

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter