Η ΕΛΑΣ εστιάζει σε πιθανό μοιραίο λάθος των εκτελεστών του Μ. Ζαφειρόπουλου

Η ΕΛΑΣ εστιάζει σε πιθανό μοιραίο λάθος των εκτελεστών του Μ. Ζαφειρόπουλου

Πολύ καλά ενημερωμένοι φαίνεται πως ήταν οι δράστες της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Παρ’ όλα αυτά δεν αποκλείεται να έκαναν ένα σοβαρό λάθος που ίσως οδηγήσει στην ταυτοποίησή τους.

Οι δύο δράστες, αρχικά ισχυρίστηκαν προσχηματικά ότι έχει συλληφθεί συγγενικό τους πρόσωπο για ληστεία. Επρόκειτο μάλλον για ανύπαρκτη υπόθεση, όμως το «άλλοθι» αυτό ήταν μια καλή δικαιολογία για να κλειστεί αμέσως το ραντεβού στην Ασκληπιού 154.

Στη συνέχεια, όταν μπήκαν στο γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, οι δύο δράστες ξεκίνησαν να συζητούν για τις υποθέσεις του δικηγόρου μέχρι να φτάσουν στο σημείο που τους αφορούσε. Μάλιστα πληροφορίες από της ΕΛ.ΑΣ – μετά την ανάλυση των χειρόγραφων σημειώσεων που κρατούσε το θύμα – αναφέρουν ότι συζήτησαν και υπαρκτή υπόθεση την οποία είχε χειριστεί ο άτυχος ποινικολόγος. Ωστόσο, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την συζήτηση μέχρι να εκδηλώσουν τον πραγματικό λόγο της παρουσίας τους, εικάζεται ότι οι δύο δράστες παρασύρθηκαν σε αναφορές πραγματικών προσώπων και ποινικών υποθέσεων με αποτέλεσμα πιθανώς την «αποκάλυψη» των ταυτοτήτων τους.

Κρίσιμα θα είναι τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια αποτυπωμάτων και DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που εξετάζουν τα ευρήματα από την σκηνή του εγκλήματος, καθώς η ΕΛΑΣ θεωρεί ότι τουλάχιστον ο ένας δράστης είναι σεσημασμένος και με καταγωγή από βαλκανική χώρα. 

Τόσκας: Σε καλό δρόμο οι έρευνες

Τραγικό χαρακτήρισε το περιστατικό της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον ρ/σ 24/7 ο κ. Τόσκας δεν θέλησε να επεκταθεί σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες αναφορικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του Μ.Ζαφειρόπουλου, τόνισε όμως «πως προχωρούν με καλό ρυθμό και θα δούμε τι θα προκύψει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter