Η ΕΛ.ΑΣ. κατασκευάζει στοιχεία, συλλαμβάνει και χτυπάει χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν

Η ΕΛ.ΑΣ. κατασκευάζει στοιχεία, συλλαμβάνει και  χτυπάει χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν

33 συλλήψεις και 53 προσαγωγές έγιναν το βράδυ της Κυριακής μετά τη μαζική πορεία του Πολυτεχνείου, όπως μας ενημέρωσε με επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία. 

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα αναφέρει πως τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. 

Σωστά, από το χθεσινό βράδυ, που άνοιξαν κεφάλια και τα Εξάρχεια γέμισαν αίμα, οι μόνοι τραυματίες ήταν δύο αστυνομικοί. 

Η Ελληνική Αστυνομία, απ’ ό,τι φαίνεται παρακολουθεί σε βάθος τη διεθνή επικαιρότητα, αφού μάλλον ζήλεψε τα όσα κάνουν τα αντίστοιχα σώματα ασφαλείας σε Χιλή και Χονγκ Κονγκ και είπε να βγάλει το θηρίο που καταπιεζόταν τόσο καιρό μέσα στο κλουβί . 

Οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., μόνο Δημοκρατία δεν θυμίζουν και ο κ. Χρυσοχοΐδης οφείλει να δώσει εξηγήσεις.

Εκτός από την υπέρμετρη βία που ασκούσαν σε όποιον βρισκόταν μπροστά τους, είτε αυτός ήταν διαδηλωτής, είτε περαστικός, είτε κάτοικος των Εξαρχείων είτε ακόμα και δημοσιογράφος, τα όργανα της τάξης έδειξαν για ακόμα μία φορά πόσο διεφθαρμένο και αναξιόπιστο είναι το σώμα, μετατρέποντας ένα σωρό προσαγωγές σε συλλήψεις, κατασκευάζοντας μάλιστα ενοχοποιητικά στοιχεία. 

Ειλικρινή απορία κ. Χρυσοχοΐδη, πόσο νόμιμο είναι αυτό για την άριστη κοινωνία σας;

Δύο παιδιά, ο Ζήσης Σ. και η Ειρήνη Ε., 19 και 20 χρονών αντίστοιχα, – μέλη της «Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης – Ξεκίνημα», μετά το τέλος της πορείας, περπατούσαν στην περιοχή των Εξαρχείων πηγαίνοντας σε ένα σπίτι, την ώρα που άνδρες των ΜΑΤ τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν. 

Πριν φτάσουν καν στη ΓΑΔΑ, τους οδήγησαν σε υπόγειο πάρκινγκ, στο οποίο τους φωτογράφισαν, με πρόσχημα, ότι οι φωτογραφίες αυτές θα χρησιμεύσουν στο να τους αναγνωρίσουν τα θύματά τους (!).

Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν άφηναν τους δικηγόρους να μπουν στο κτίριο της ΓΑΔΑ ενώ φυσικά και δεν τους επέτρεπαν την επικοινωνία με τον έξω κόσμο. 

Τους χτύπησαν. Ναι, μη σοκάρεστε, η ΕΛ.ΑΣ. δέρνει και δέρνει και πολύ. Της Ειρήνης πιθανότατα της έσπασαν το χέρι και μετά από έντονες παρεμβάσεις δικηγόρων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο απ’ όπου και επέστρεψε για να περάσει Εισαγγελέα. 

Σε αυτά τα δύο παιδιά λοιπόν, τα οποία απλά περπατούσαν στο σημείο όπου προσήχθησαν και δεν συμμετείχαν σε καμία έκνομη ενέργεια, οι ίδιοι μάλιστα, όπως αναφέρει και το στενό τους περιβάλλον διαφωνούν ιδεολογικά με πράξεις βίας, η έντιμη ελληνική αστυνομία αποφάσισε να κατασκευάσει στοιχεία εναντίον τους και να μετατρέψει την προσαγωγή σε σύλληψη. 

Αυτή την ώρα ο Ζήσης και η Ειρήνη κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία, διατάραξη, αντίσταση κατά της αρχής και εμπρησμό, ενώ αυτοί και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, είναι εκείνοι που δέχτηκαν σωματική και ψυχολογική βία από τις δυνάμεις καταστολής. 

Φαίνεται πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας ή για το αν οι κατηγορίες που προσάπτονται σε ανθρώπους είναι αληθείς ή κατασκευασμένες. Η σκληρή Δεξιά δείχνει το πρόσωπό της και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να στείλει ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter