Λυκαβηττός: Προσαγωγές συνδικαλιστών για γιγάντιο πανό κατά νομοσχεδίου Χατζηδάκη (Photo)

Λυκαβηττός: Προσαγωγές συνδικαλιστών για γιγάντιο πανό κατά νομοσχεδίου Χατζηδάκη (Photo)

Ένα τεράστιο πανό απλώθηκε σήμερα στον Λυκαβηττό δίνοντας στην Αθήνα το μήνυμα του αγώνα ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα, που προωθεί η κυβέρνηση με τη κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Αλλά για την κυβέρνηση και το υπουργείο ΠΡΟΠΟ προφανώς ήταν μια μη αποδεκτή ενέργεια, για αυτό και έστειλε τα “όργανα της τάξης” να προσαγάγουν συνδικαλιστές και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Κι αυτό επειδή τόλμησαν να αναρτήσουν το πανό ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές που προωθεί η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ανάπτυξης, υλοποιώντας τις εντολές των μεγάλων εργοδοτών του λιανεμπορίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας -ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή συμβάσεων ή στο πρόγραμμα συνεργασία στον κλάδο του εμπορίου- με επαναλαμβανόμενες ΚΥΑ, θα επιτρέπει την σταθερή λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο στόχος είναι να ανοίγουν όλες τις Κυριακές, και να καταργηθεί η αργία της Κυριακής.

Να καταργηθεί η ξεκούραση των εργαζομένων, ο ελεύθερός τους χρόνος, και ο χρόνος για τις οικογένειές τους.

Εν μέσω της πανδημίας αντί να μεριμνεί και να φροντίζει για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, να πάρει μέτρα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων που πληρώνουν ξανά το μάρμαρο, βρήκε ευκαιρία την στιγμή που η κοινωνία υποφέρει, να περάσει ότι αντεργατικό και μεσαιωνικό έχει αναλάβει να ψηφίσει.

Να καταργήσει το 8ωρο, να διαλύσει τις ΣΣΕ, να καταργήσει τη Κυριακή αργία.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε προσαγωγές συνδικαλιστών, μελών της Διοίκησης της ΟΙΥΕ και του προέδρου της, για την ανάρτηση ενός πανό σήμερα στο Λυκαβηττό, που ενημέρωνε τους πολίτες για τα σχέδια της κυβέρνησης. Ένα πανό ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η ανάρτηση ενός πανό όμως, δεν είναι δικαίωμα για όλους σε αυτή τη χώρα, σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τη πρακτική της κυβέρνησης, η οποία προωθεί πάσει θυσία τη ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, τη κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter