Η Ελβετία έθεσε σε καραντίνα 300 θαμώνες κλαμπ – οι έξι διαγνώστηκαν με κορονοϊό

Η Ελβετία έθεσε σε καραντίνα 300 θαμώνες κλαμπ – οι έξι διαγνώστηκαν με κορονοϊό

Οι υγειονομικές αρχές της Ζυρίχης ανακοίνωσαν σήμερα ότι διέταξαν να τεθούν σε 10ήμερη καραντίνα οι περίπου 300 θαμώνες και το προσωπικό ενός κλαμπ, αφού ένας πελάτης διαγνώστηκε θετικός με τον νέο κορονοϊό και αποδείχθηκε πως είχε μολύνει και άλλους κατά την έξοδό του.

Ο άνδρας διασκέδαζε στο Flamingo Club την 21η Ιουνίου και διαγνώστηκε με την COVID-19 στις 25 Ιουνίου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Άλλοι πέντε άνθρωποι που βρίσκονταν στον κλαμπ μαζί του διαγνώστηκαν, επίσης, με τη νόσο.

Όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, η Ελβετία καταγράφει αύξηση στα νέα κρούσματα κορονοϊού.

Αυτήν την εβδομάδα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε ημερησίως από 18 τη Δευτέρα σε 69 το Σάββατο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στα νυχτερινά κέντρα οι ελβετικές αρχές επέτρεψαν να επαναλειτουργήσουν αυτόν τον μήνα, υπό την προϋπόθεση να καταγράφουν τους πελάτες τους.

«Στην περίπτωση επιπλέον περιστατικών σούπερ διασποράς, το κλείσιμο των κλαμπ πρέπει να εξεταστεί», σημειώνει η Υγειονομική Αρχή της Ζυρίχης.

Η Ελβετία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 31.555 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.682 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter