«Η Eldorado ομολογεί την παραβίαση της Σύμβασης για τις Σκουριές», λέει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

«Η Eldorado ομολογεί την παραβίαση της Σύμβασης για τις Σκουριές», λέει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Για ομολογία από πλευράς Eldorado Gold ότι έχει παραβιάσει τη σύμβαση για τα μεταλλεία των Σκουριών, κάνει λόγο σε επιστολή της προς τον υπουργό περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων που επί χρόνια μάχεται ώστε να μην πραγματοποιηθεί η επικίνδυνη εξόρυξη.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, με την «Τεχνική Έκθεση Σκουριών» της Eldorado Gold που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μόνο στο εξωτερικό, η εταιρεία ομολογεί ευθέως ότι εφαρμόσιμη μελέτη μεταλλουργίας δεν υπάρχει και ότι εγκαταλείπει την παραγωγή καθαρών μετάλλων στην Ελλάδα που είναι συμβατική της υποχρέωση.

Τι γράφει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων: 

Με την «Τεχνική Έκθεση Σκουριών» της Eldorado Gold που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μόνο στο εξωτερικό, η εταιρεία ομολογεί ευθέως οτι εφαρμόσιμη μελέτη μεταλλουργίας δεν υπάρχει και ότι εγκαταλείπει την παραγωγή καθαρών μετάλλων στην Ελλάδα που είναι συμβατική της υποχρέωση. 

Η έκθεση έχει ημερομηνία 1/1 αλλά η εταιρεία περίμενε για να την ανακοινώσει στις 29/3, ελάχιστες μέρες πριν την ανακοίνωση της διαιτητικής απόφασης που κατά πάσα πιθανότητα έχει ήδη ληφθεί. 

Η επιλογή της ημερομηνίας ήταν, κατά την άποψή μας, δόλια από την πλευρά της εταιρείας, με στόχο να μην μπορεί η ξεκάθαρη ομολογία παραβίασης της σύμβασης να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο ενώπιον του διαιτητικού δικαστηρίου. 

Επειδή η διαιτητική απόφαση θα είναι μη-εφέσιμη, θεωρούμε ότι το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την ολιγοήμερη επιμήκυνση της διαδικασίας της διαιτησίας προκειμένου η επίσημη αυτή ανακοίνωση της Eldorado Gold να τεθεί υπ’οψιν του δικαστηρίου.

Ακολουθεί η επιστολή:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/04/02/5ac21896cd3a180ec710d262.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter