Η ΕλΕΔΑ «καρφώνει» Αθανασίου και κυβέρνηση για τους άθλιους υπαινιγμούς περί «εσωτερικού εχθρού»

Η ΕλΕΔΑ «καρφώνει» Αθανασίου και κυβέρνηση για τους άθλιους υπαινιγμούς περί «εσωτερικού εχθρού»

«Το δόγμα της αυτονόητης ταύτισης του κράτους με το έθνος και την ορθοδοξία, προϊόν των πιο σκοτεινών στιγμών της ιστορίας μας, έφτασε στο κωμικοτραγικό απόγειό του με τη ρητορεία περί «Ελλάδος ελλήνων χριστιανών» αλλ’ έκτοτε δεν έπαψε να στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό της σύστημα», σχολιάζει μεταξύ άλλων η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου που άφησε υπαινιγμούς για τους μουσουλμάνους βουλευτές της χώρας, στο πνεύμα της κατασκευής «εσωτερικού εχθρού».

Διαβάστε επίσης: Τροφή στην τουρκική προπαγάνδα οι εμπρηστικές δηλώσεις Αθανασίου για τους έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές

Σύμφωνα με την ΕλΕΔΑ η παθογένεια αυτή είναι «το δόγμα της αυτονόητης ταύτισης του κράτους με το έθνος και την ορθοδοξία, προϊόν των πιο σκοτεινών στιγμών της ιστορίας μας» που «έφτασε στο κωμικοτραγικό απόγειό του με τη ρητορεία περί «Ελλάδος ελλήνων χριστιανών» αλλ’ έκτοτε δεν έπαψε να στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό της σύστημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕλΕΔΑ:

«Καμία αιχμή, προς Θεού»: ο σπειροειδής κατήφορος της εθνικής ασφάλειας

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, επίτιμο αρεοπαγίτη και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, «ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής ο οποίος έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους, ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος – δεν λέω ότι υπάρχει καμία αιχμή προς Θεού – αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ, γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια».

Η δήλωση αυτή έχει ήδη αποδοκιμαστεί τόσο έντονα και από παντού, ώστε κάθε περαιτέρω σχολιασμός της θα παραβίαζε ανοιχτές θύρες. Αξίζει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι τέτοιες απόψεις, εκφερόμενες δημόσια, ελαφρά τη καρδία και με άγνοια κινδύνου, εντάσσονται σε μια χρονίζουσα παθογένεια. Το δόγμα της αυτονόητης ταύτισης του κράτους με το έθνος και την ορθοδοξία, προϊόν των πιο σκοτεινών στιγμών της ιστορίας μας, έφτασε στο κωμικοτραγικό απόγειό του με τη ρητορεία περί «Ελλάδος ελλήνων χριστιανών» αλλ’ έκτοτε δεν έπαψε να στοιχειώνει την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό της σύστημα. Επεκτείνεται, μάλιστα, σε καινοφανή πεδία, αν προσέξουμε πως η πρόσφατη αυτή δήλωση χρησιμοποιεί ως παράδειγμα κινδύνου για την εθνική ασφάλεια όχι την εισβολή ξένου στρατού, αλλά την είσοδο μεταναστών.

Δεν είναι μόνον οι μειονότητες που πρέπει να επαγρυπνούν, αλλά όλοι μας. Ο Θεός της Ελλάδος ας μας φυλάει από την εθνική ασφάλεια».

Διαβάστε επίσης:

Κύριε Αθανασίου, μπορεί και μουσουλμάνοι πρώην βουλευτές της ΝΔ να ήταν πράκτορες της Τουρκίας; (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter