Η Ελένη Τουλουπάκη είναι η νέα επικεφαλής στη Εισαγγελία Διαφθοράς – Ποια είναι

Η Ελένη Τουλουπάκη είναι η νέα επικεφαλής στη Εισαγγελία Διαφθοράς – Ποια είναι

Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, του Αρείου Πάγου, μετά την παραίτηση της Ελένης Ράικου, τα ηνία της Εισαγγελίας Διαφθοράς αναλαμβάνει η Ελένη Τουλουπάκη.

Η κρίση του ΑΔΣ ήλθε κατά πλειοψηφία 10-1, καθώς ένας ανώτατος δικαστικός λειτουργός, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης, είχε την άποψη ότι τη θέση θα πρέπει να αναλάβει αρχαιότερος της Κ.Τουλουπάκη στην ιεραρχία.

Ποια είναι η Ελένη Τουλουπάκη

Η Ελένη Τουλουπάκη, προήχθη τον περασμένο Φεβρουάριο σε αντεισαγγελέα Εφετών, και τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε ως επίκουρη εισαγγελέας στο τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος, υπό τον οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου. Κατά τη θητεία της, έχει ασχοληθεί με πολλές σημαντικές υποθέσεις, όπως με τη λίστα Μπόργιανς και Λαγκάρντ, αλλά και με έρευνες, όπως το σκάνδαλο της Volkswagen, ενώ έχει επιφορτιστεί και με τη θέση της Εισαγγελέως κατά του Ρατσισμού.

Η νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας ΔΙαφθοράς , Ελένη Τουλουπάκη , είναι εκείνη που ως προϊσταμένη, πλέον, του τμήματος θα τρέξει το κορυφαίο σκάνδαλο της Novartis, αλλά και διάφορες δικογραφίες αναφορικά με προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ζήτησε να αντικατασταθεί πριν λίγο καιρό, μετά από αποκάλυψη του Documento για τα στοιχεία που δεν είχε αξιοποιήσει το τμήμα της σε μεγάλη υπόθεση με μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Η θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ανανεώνεται ανά δύο έτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter