«Η Ελλάδα είναι μουγκή, ως προς το τι διεκδικεί από την ΑΟΖ», τονίζει πρώην υφυπουργός εξωτερικών της ΝΔ

«Η Ελλάδα είναι μουγκή, ως προς το τι διεκδικεί από την ΑΟΖ», τονίζει πρώην υφυπουργός εξωτερικών της ΝΔ

Ο Ιωάννης Βαληνάκης καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα των διεθνών σχέσεων και πρώην βουλευτής και για πολλά έτη υφυπουργός εξωτερικών του Κώστα Καραμανλή μίλησε στην εκπομπή του Kontra «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» με τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή.

Ο πρώην υφυπουργός εξωτερικός αναφερόμενος στην προκλητικότητα της Τουρκίας, επισήμανε ότι κάνουμε συζήτηση με την Τουρκία πάνω σε μια Τουρκική ατζέντα και η γειτονική μας χώρα συμπεριφέρεται απέναντί μας, έχοντας καταλάβει ότι η Ελλάδα όταν πιέζεται κάνει πίσω.

Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε και να κερδίζουμε από την διαπραγμάτευση που κάνουμε με την Τουρκία και όχι να πηγαίνουμε προς τα πίσω. «Η Ελλάδα είναι μουγκή, ως προς το τι διεκδικούμε από την ΑΟΖ δεν έχει πει ποτέ ποιος είναι ο χάρτης μας και αφήνει έτσι την Τουρκία να καταθέτει ανενόχλητη συντεταγμένες στον ΟΗΕ και χάρτες εδώ και εκεί της Γαλάζιας Πατρίδας και απλώς να λέει κάθε φορά ότι οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια» είπε ο κ. Βαληνάκης για το ζήτημα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης

«Αν δεν μπεις σε αυτό το παιχνίδι, θα ξυπνήσεις μια μέρα με το Τουρκολυβικό μνημόνιο επί 2» προειδοποίησε ο καθηγητής.

Ο Αντιστράτηγος Λάμπρος Τζούμης πρότεινε ότι πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί με την Τουρκία, φέρνοντας ως παράδειγμα το ότι δεν έχουμε καθορίσει με συντεταγμένες τα όρια της υφαλοκρηπίδας, ούτε έχουμε προβεί σε μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ με την Κύπρο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter