Η Ελλάδα νέο μέλος της «Πρωτοβουλία 16+1» – Δηλώσεις Τσίπρα (Video)

Η Ελλάδα νέο μέλος της «Πρωτοβουλία 16+1» – Δηλώσεις Τσίπρα (Video)

Ως 17ο ευρωπαϊκό μέλος της Συνόδου Κορυφής κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας καλωσόρισε την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

Ανοίγοντας τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας, που είναι γνωστή ως «Πρωτοβουλία 16+1», ο οικοδεσπότης Αντρέι Πλένκοβιτς ενώπιον των αρχηγών κυβερνήσεων της Συνόδου, δήλωσε πως έχει την ιδιαίτερη χαρά να καλωσορίζει την Ελλάδα ως νέο μέλος της Πρωτοβουλίας.

Στο τέλος της σημερινής Συνόδου η Ελλάδα θα γίνει επίσημα το 17ο μέλος της Πρωτοβουλίας, η οποία θα μετονομαστεί σε «Πρωτοβουλία 17+1». Μαζί με την Ελλάδα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που θα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία θα ανέλθουν στα 12.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 8ης Συνόδου Κορυφής Κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας:

 «Ξεπερνάμε προκλήσεις και προβλήματα στα Βαλκάνια με την συνεργασία με την Βόρεια Μακεδονία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/377337239526930/?notif_id=1555066552802094&notif_t=live_video_explicit

Συνάντηση Τσίπρα – Ράμα

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter